Ύπνος: «Με αυτή τη μέθοδο κοιμάμαι μέσα σε 2 λεπτά και εξασφαλίζω 10 ώρες ξεκούρασης» – Όσα αποκαλύπτει ειδικός

Ένας ειδικός στον ύπνο αποκαλύπτει ποια μέθοδο ακολουθεί για να αποκοιμηθεί μέσα σε 2 λεπτά και να εξασφαλίσει έναν αδιάκοπο ύπνο για έως και 10 ώρες κάθε φορά. Η έλλειψη ύπνου είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου. Όμως, ο Adeel ul-Haq ακολουθεί μία νυχτερινή ρουτίνα που υπόσχεται έναν ποιοτικό ύπνο.

Ειδικός αποκαλύπτει πώς καταφέρνει να κοιμάται μέσα σε 2 λεπτά και να εξασφαλίζει 10 ώρες ύπνου

Ο Adeel έχει μοιραστεί διάφορα μυστικά για μια καλή νύχτα. «Πάντα προσπαθώ να ασκούμαι για μια ώρα την ημέρα, αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από το περπάτημα μέχρι η προπόνηση στο γυμναστήριο, δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο, αρκεί να μπορώ να κινούμαι. Αυτό με βοηθά να νιώθω πιο κουρασμένος την ώρα του ύπνου.

Ωστόσο, ποτέ δεν ασκούμαι σκληρά μετά τις 6 μ.μ., καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον ύπνο σας». Ο Adeel ισχυρίζεται ότι έτσι μπορεί να αποκοιμηθεί σε λιγότερο από 2 λεπτά.

«Τα πικάντικα φαγητά πριν από τον ύπνο μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα καούρας και δυσπεψίας, τροφές όπως οι κόκκινες πιπεριές μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του πυρήνα σας καθιστώντας δύσκολο τον ύπνο σας.

Αντί γι’ αυτό, προσπαθήστε να τρώτε τροφές όπως αμύγδαλα, γαλοπούλα, ακτινίδιο, σολομός, σκουμπρί και λευκό ρύζι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εξασφαλίσετε τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τον ύπνο», συμπληρώνει ο ειδικός.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα

Ο Adeel είπε ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές απαγορεύονται στην κρεβατοκάμαρά του, καθώς το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης που διαταράσσει τον ύπνο. «Βεβαιώνομαι ότι η κρεβατοκάμαρά μου είναι σκοτεινή και ρυθμίζω τον θερμοστάτη στους 16,5 βαθμούς Κελσίου, καθώς είναι πιο εύκολο να κοιμηθείς σε ένα ελαφρώς δροσερό δωμάτιο. Βρείτε τη θερμοκρασία που λειτουργεί καλύτερα για εσάς, θα συνιστούσα μεταξύ 16-18°C».

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας στην κρεβατοκάμαρα – Συμβουλές από ειδικό

Ο ειδικός συνέστησε επίσης να έχετε μια τακτική ρουτίνα, εξηγώντας ότι εάν μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να κοιμάται την ίδια ώρα και να ξυπνά την ίδια ώρα, τότε ο ύπνος σας θα βελτιωθεί. «Το κάνω αυτό βάζοντας δύο ξυπνητήρια κάθε μέρα. Το πρώτο για να με ξυπνήσει, το δεύτερο όταν ξεκινήσω τη νυχτερινή μου ρουτίνα.

Όταν ηχήσει το δεύτερο ξυπνητήρι, θα ξεκινήσω τη ρουτίνα του ύπνου μου όπου θα κάνω ένα ζεστό μπάνιο περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο. Αυτό επιτρέπει στο σώμα μου να κρυώσει, κάτι που λέει στο σώμα μου ότι είναι ώρα για ύπνο».

Ύπνος: Γιατρός αποκαλύπτει ποια ώρα πρέπει να κάνετε ντους το βράδυ για να κοιμηθείτε καλύτερα

Για πολλούς ανθρώπους, το να κοιμηθούν μπορεί να είναι το πιο δύσκολο μέρος για να πετύχουν έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα, ο Adeel χρησιμοποιεί τη στρατιωτική μέθοδο ύπνου.

«Εάν δεν κοιμηθώ γρήγορα, τότε το μυαλό μου αρχίζει να περιπλανιέται και μπορεί να με κρατήσει ξύπνιο για ώρες, οπότε χρησιμοποιώ την στρατιωτική τεχνική ύπνου για να κοιμηθώ γρήγορα», είπε. «Απλά πρέπει να ξαπλώσετε ανάσκελα, να κλείσετε τα μάτια σας και να αναπνεύσετε αργά. Στη συνέχεια, οραματιστείτε το σώμα σας και ξεκινήστε από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών χαλαρώνοντας μεμονωμένα μέρη του σώματος».

«Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας να βυθίζεται στο κρεβάτι σας, ενώ παίρνετε βαθιές αλλά αργές ανάσες. Εάν δεν το καταφέρετε αμέσως, συνεχίστε να εξασκείστε και θα διαπιστώσετε ότι θα κλείσετε τα μάτια σας χωρίς να το καταλάβετε».

Ύπνος: Η απλή τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με ειδικό