Τη «μέση οδό» φαίνεται πως επέλεξε τελικά ο δικαστής που εξέτασε τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής που «αντάλλαξε» το εν διαστάσει ζεύγους Κεφαλογιάννη – Μάτσα αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης της προσωρινής επιμέλειας των δυο ανηλίκων παιδιών τους.
Όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, ο δικαστής με μια σταθμισμένη απόφαση που εξέδωσε σήμερα επιτρέπει στην Όλγα Κεφαλογιάννη να παραμείνει μαζί με τα δυο ανήλικά παιδιά της στην άλλοτε συζυγική κατοικία στο Ψυχικό και να έχει την αποκλειστική επιμέλεια αυτών όσον αφορά στον τόπο διαμονής τους. Με απλά λόγια δηλαδή, σε αυτή τη φάση η υπουργός Τουρισμού κατάφερε να κρατήσει τα παιδιά της στο σπίτι μαζί της και να έχει εκείνη την αποκλειστική χρήση του σπιτιού. Αντίθετα, ο πατέρας τους υποχρεούται να αποχωρήσει από την άλλοτε οικογενειακή εστία του Ψυχικού εντός τριών ημερών, όπως δηλαδή ζητούσε η εν διαστάσει σύζυγός του.
Όμως σε μια δεύτερη ανάγνωση της απόφασης που εκδόθηκε σήμερα, ο Μίνως Μάτσας δεν είναι ο μεγάλος «χαμένος» της υπόθεσης. Και αυτό γιατί με την απόφασή αυτή, ο συνθέτης κατάφερε να εξασφαλίσει τακτική επικοινωνία με τα παιδιά του τρεις φορές την εβδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο αλλά και συνεπιμέλεια όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της ανατροφής τους. Δηλαδή, του δόθηκε σε αυτή τη φάση το δικαίωμα να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν στα σχολεία των παιδιών, στην υγεία τους, κ.ά. Κάτι που φέρεται να είχε προτάξει άλλωστε και ο ίδιος στο δικόγραφο της αίτησής του, επικαλούμενος τη νομοθεσία για τη συνεπιμέλεια αλλά και το συμφέρον των παιδιών του, στη ζωή των οποίων, όπως φέρεται να είπε στη κεκλεισμένων των θυρών δίκη, θα πρέπει και εκείνος να έχει λόγο. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του αυτό, καθώς αποφάσισε πως για τα θέματα ανατροφής των παιδιών θα αποφασίζουν από κοινού οι δυο γονείς τους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με τη δική της αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, η κυρία Κεφαλογιάννη φέρεται να ζητούσε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, κάτι που τελικά δεν κέρδισε ολοκληρωτικά, αφού, σύμφωνα με την απόφαση, λόγο σε ζητήματα ανατροφής των παιδιών θα έχει και ο εν διαστάσει σύζυγός της. Επιπλέον, ο Μίνως Μάτσας, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά του τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 5 – 8 το απόγευμα) όπως και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, οπότε και τα ανήλικα τέκνα θα μπορούν να διαμένουν μαζί του.
Επίσης, θα έχει προσωπική επικοινωνία με τα παιδιά του σε συγκεκριμένες ημέρες των εορτών και των καλοκαιρινών διακοπών, δηλαδή θα μπορεί να τα έχει μαζί του συγκεκριμένες ημέρες που έχει ορίσει το δικαστήριο.
Αντίθετα, για τα διαστήματα που δεν θα βλέπει τα παιδιά, δηλαδή δεν θα έχει προσωπική επικοινωνία μαζί τους, θα μπορεί να συνομιλεί με εκείνα είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για μισή ώρα κάθε ημέρα σε χρόνο που θα συναποφασίζει με την εν διαστάσει σύζυγό του. Το ίδιο ισχύει και για την Όλγα Κεφαλογιάννη όταν ο συνθέτης θα ασκεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του με τα παιδιά. Δηλαδή, η πρώην υπουργός θα μπορεί να συνομιλεί με τα παιδιά της όταν εκείνα βρίσκονται με τον Μίνωα Μάτσα είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για μισή ώρα κάθε ημέρα σε χρόνο που θα έχει συναποφασίζει με το συνθέτη.
Αντίθετα, η υπουργός Τουρισμού βγήκε απόλυτα κερδισμένη από την απόφαση σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της διαμονής της στο σπίτι της οικογένειας στο Ψυχικό. Ο δικαστής έκανε δεκτό το σκέλος εκείνο της αίτησής της με το οποίο ζητούσε ο συνθέτης να αποχωρήσει από την άλλοτε οικογενειακή εστία. Έτσι, με την απόφαση απορρίφθηκε το αντίθετο αίτημα του Μίνωα Μάτσα για μετοίκηση της υπουργού Τουρισμού από το οικογενειακό σπίτι στο Ψυχικό στο πατρικό της σπίτι. Σύμφωνα με την απόφαση στην άλλοτε συζυγική κατοικία θα παραμείνει αποκλειστικά η υπουργός Τουρισμού με τα δυο παιδιά της.
Όλα αυτά βέβαια έχουν ένα προσωρινό χαρακτήρα και ισχύουν μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το πρώην ζευγάρι για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών τους. Η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες για τον Φεβρουάριο του 2025.
Δείτε βίντεο: Η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών Μάτσα – Κεφαλογιάννη – Τι ζητούσε και τι πήρε ο κάθε γονιός

Η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Φεβρουάριο του 2025