Την εμπλοκή γυναίκας ιρανο-αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο Πεντάγωνο υποπτεύονται οι αμερικανικές αρχές στην υπόθεση διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με την επικείμενη αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News Arabia.

Ειδικότερα, το εν λόγω ΜΜΕ αναφέρει ότι αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι η έρευνα που διεξάγεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ουάσιγκτον σχετικά με τη διαρροή εγγράφων αναφορικά με το ισραηλινό στρατιωτικό σχέδιο για τα αντίποινα εναντίον του Ιράν οδηγεί σε «υποψίες» για την εμπλοκή μιας γυναίκας υπαλλήλου στο Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος που θεωρείται ύποπτη για τη διαρροή εγγράφων σχετικά με το ισραηλινό στρατιωτικό σχέδιο επίθεσης στο Ιράν είναι μια Ιρανοαμερικανίδα με το όνομα Ariane Tabatabai.

Η Ariane Tabatabai

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της επίσημης έρευνας, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι επιτροπές πληροφοριών και ενόπλων δυνάμεων στο Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί για αυτό το θέμα, ειδικά επειδή η ύποπτη διαθέτει «υψηλού επιπέδου μυστική άδεια που της δίνει πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες».

Τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων ερευνά και το FBI. «Το FBI διερευνά την υποτιθέμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων και συνεργάζεται στενά με τους εταίρους μας στο Υπουργείο Άμυνας και την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Δεδομένου ότι πρόκειται για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια».