Με κρύο θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αφού τα μετεωρολογικά μοντέλα του καιρού δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας.

Ζέστη το μεσημέρι, χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Απαραίτητο το μπουφάν το βράδυ, ειδικά στα κεντρικά και βόρεια, τονίζει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Για «ξερό» κρύο χωρίς βροχές έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, σημειώνοντας πως η θερμοκρασία θα πέσει σχεδόν κάτω από τα κανονικά.

«Την Παρασκευή δείχνει ότι κάποιες σποραδικές βροχές θα έχουμε στις Σποράδες και στην Εύβοια, και αν, πιθανότητα υπάρχει. Κατά τα άλλα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν στα 7-8 μποφόρ, με περισσότερες συννεφιές στην Εύβοια, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες. Ο Τάσος Αρνιακός σημείωσε για τον καιρό του τριημέρου πως θα εξελιχθεί χωρίς πρόβλημα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας: «Ανατολική Θεσσαλία, Πήλιο επί της ουσίας, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη, Κυκλάδες θα έχουν λίγα σύννεφα χωρίς βροχή. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν και ο υδράργυρος 2-3 βαθμούς πάνω από τους κανονικούς για την εποχή, που είναι οι 21 για το τρίτο 10ήμερο του Οκτώβρη. Θα είμαστε στους 24. Θα έχει λίγο κρύο το πρωί και μετά ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες το ίδιο καιρικό μοτίβο, με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, με σχεδόν απόλυτη ηλιοφάνεια, αφού και τα σύννεφα θα είναι λιγοστά και με σχεδόν αμετάβλητη θερμοκρασία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας ότι έτσι θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με κρύο το πρωί και ζέστη το μεσημέρι, ενώ μίλησε για φθινοπωρινό τοπίο, με κύρια χαρακτηριστικά τις αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας, αλλά και την παραμονή της θερμοκρασίας στα ίδια επίπεδα.

Για ψυχρή κατεβασιά στις αρχές Νοεμβρίου μιλάει ο Σάκης Αρναούτογλου

Για εμμονική συμπεριφορά του καιρού φέτος με ανομβρία που θα παραμείνει το λιγότερο μέχρι το τέλος του μήνα, κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναφερόμενος στην πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα. «Αν η ψυχρή κατεβασιά φτάσει όντως στα Βαλκάνια, τότε η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη χώρα και θα σημειωθούν και βροχές» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/10Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιή συννεφιά στα δυτικά και στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/10Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και στην Εύβοια.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10Γενικά αίθριος καιρός σε σχεδόν όλη τη χώρα, και μόνο στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.