Οι ύποπτες εκροές από τα αφτιά του θύματος, οι εξετάσεις μετά την εκταφή και η πρωτοβουλία του εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης

Υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη, με μια γυναίκα να κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου.
Η υπόθεση «γρίφος» έφτασε για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη πριν από περίπου έξι χρόνια μέχρι τη στιγμή που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας, με καταγωγή από την Πολωνία, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ήταν περίπου 60 ετών και το καλοκαίρι του 2018 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί φέρεται ότι διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.
Το θύμα, ελληνικής καταγωγής, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως μετά από λίγο διάστημα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έχασε τη ζωή του, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως έγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.
Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε καθώς οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους αστυνομικούς και έτσι κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Παρόλο που ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο, ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.