Αλλάζει ο καιρός, αλλάζει η… ώρα μαζί και στελέχη της πιάτσας που βρίσκεται συνεχώς σε αναμμένα κάρβουνα προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της εποχής.

21 Οκτωβρίου, 2024
22:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΡΗΜΠΑΛΙΔΗΣ (saribal@otenet.gr)

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα που ξεκίνησε με χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να μας βάζουν στο πνεύμα του Φθινοπώρου. Ήδη έχουμε φτάσει στις 21 Οκτωβρίου, οπότε αν το έχετε συνειδητοποιήσει σε μία εβδομάδα έχουμε να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου.

Από την επόμενη εβδομάδα η μέρα θα… μικρύνει με την αλλαγή της ώρας, οπότε θα αρχίσουμε να μετράμε και αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Ακούγεται απίστευτο αλλά για πότε πέρασε το καλοκαίρι και επιστρέψαμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας, ούτε που το καταλάβαμε. Το πρόβλημα είναι πως όσο περνά ο καιρός τόσο δυσκολεύει η καθημερινότητα όλων μας και ιδίως όσων ζουν σε μεγάλες πόλεις, ιδίως της Αθήνας.

Το γράφουμε συχνά, αλλά κάθε μέρα που περνά η κίνηση αυξάνει, τα νεύρα όλων γίνονται… τσατάλια, ενώ οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να… ορμήσουν σε όποιον βρουν μπροστά τους.

Όποιος λέει πως δεν υπάρχουν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Leapmotor δίνει την απάντηση, προσφέροντας το Τ03 με 12.800+ ευρώ για όσους είναι κάτω από 21 και έχουν να αποσύρουν κάποιο όχημα

Όλοι… ψάχνονται

Στα της πιάτσας τώρα, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία πτώση στις πωλήσεις και είναι κάτι που ίσως δούμε να διορθώνεται το ερχόμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, οι εισαγωγικές συνεχώς ψάχνονται τόσο με προϊόντα όσο και με στελέχη, θέλοντας να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κοινός, δεν επαναπαύεται κανείς σε έναν κλάδο που φαντάζει εύκολος, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολος σε όσους εργάζονται σε αυτόν.

Τρομερή εμπειρία να κάθεσαι συνοδηγός σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, όπως είχα την τύχη να το ζήσω δίπλα στον Πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία Rally3, Νώντα Καρανικόλα!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΤο μοναδικό πράγμα που γνωρίζουμε για το μέλλον είναι ότι θα είναι διαφορετικό

Τις 5.137 μονάδες έχει φτάσει η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το διάστημα 1-18 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία που έχει η στήλη στη διάθεσή της. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πτώση αγγίζει το 12%

Το TOP10 των εταιρειών αυτοκινήτων με τις περισσότερες ταξινομήσεις το διάστημα 1-18 Οκτωβρίου 2024 είχε ως εξής:

Και επίσημα πλέον άλλη μία κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται στην Ελλάδα. Ο λόγος για την Geely, για την οποία έχετε διαβάσει πολλά ρεπορτάζ στο Newsauto. Η πολύ δυνατή μάρκα από την Κίνα «χτίζεται» και προετοιμάζεται στην Ελλάδα εδώ και έναν περίπου χρόνο και λογικά θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της τέλος 2024, ή το αργότερο αρχές του 2025. Αυτή τη στιγμή ήδη εργάζονται τέσσερα άτομα, ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί σύντομα. Έδρα θα είναι όπως όλα δείχνουν το Μαρούσι, εκεί όπου θα δούμε και την πρώτη αντιπροσωπεία. Να σημειώσουμε πως για την Geely έχουν εκδηλώσει παλαιότερα ενδιαφέρον πολύ σοβαροί επιχειρηματίες αλλά το deal δεν είχε προχωρήσει.

Ο Ηλίας Τσούνης εντάχθηκε στην ομάδα του Ομίλου Kosmocar και όπως έγινε γνωστό αναλαμβάνει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων. Θα αναφέρεται για θέματα αυτοκινητιστικού τύπου στην Mαρίζα Πετράκου ενώ για γενικότερα θέματα επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Kosmocar και Karenta, στον Αριστείδη Αραβανή. Ο Ηλίας Τσούνης διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου και Διευθυντής Επικοινωνίας του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Παλαιότερα ήταν σύμβουλος πωλήσεων της Karenta στα καταστήματα VW Αμαρουσίου και Αργυρούπολης.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στην πιάτσα. Όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία ηχηρή αποχώρηση που θα κάνει αίσθηση, με μεγάλο όνομα του χώρου στον τομέα του after sales (έχει περάσει από πολλές θέσεις) από εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση…

Test drive με σειρά προτεραιότητας δίνει εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Με λίγα λόγια όποιος προλάβει, θα οδηγήσει πρώτος ή καλύτερα όποιος στείλει νωρίτερα e mail! Είπαμε αλλάζουν τα δεδομένα, τα κριτήρια και ο τρόπος της επικοινωνίας…

Συνεργασία ετοιμάζουν τα περιοδικά 4Τροχοί και Quattroruote προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού, όπως μαθαίνουμε, αγώνα αντοχής καθημερινών αυτοκινήτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με εταιρείες προκειμένου να διατεθούν οχήματα.

Όχι έναν αλλά δύο συντάκτες αυτοκινήτου αναζητά το autotriti.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης «έστησε» το Pop-up κατάστημα της η Porsche με σκοπό να προσελκύσει του φίλους της μάρκας, να δουν από κοντά τα μοντέλα και να τα οδηγήσουν.

To… κινέζικο Hummer ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα το δούμε και στους δρόμους. Το συγκεκριμένο εισάγει στην Ελλάδα ο Όμιλος Σπανός.

Συνεργασία με το Newsit ξεκίνησε ο Δημήτρης Μπαλής, όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στους δημοσιογράφους πραγματοποίησε η Leapmotor την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στο Life Gallery στην Εκάλη. Στελέχη της εταιρείας που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Βασιλάκη, αναφέρθηκαν στη νέα μάρκα που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Πρόβλημα με τον αριθμό των μεταβιβάσεων αυτοκινήτων (πινακίδες) ενδέχεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες. Η Κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τα λαδώματα αλλά με τον τρόπο που το κάνει θα μπει και πάλι φρένο στην αγορά. Κοινώς… μπάχαλο όπως και το «μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά».

Ο ΠΑΣΥΔΑΜ (Πανελλήνιος Σύλλογος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας) αριθμεί πλέον 103 μέλη, σύμφωνα και με την τελευταία του ενημέρωση.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου είχαν την περασμένη εβδομάδα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος. Σκοπός είναι να βρεθούν λύσεις που απασχολούν τον κλάδο του αυτοκινήτου και τους επαγγελματίες εμπόρους τα τελευταία χρόνια.

Εκδήλωση στο… βουνό με συνοδήγηση διοργάνωσε ο Νώντας Καρανικόλας, ο οποίος κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα ράλι χώματος στην κατηγορία Rally3. O mister… “Ford Car Center” έβαλε στο αγωνιστικό μπάκετ του Ford Fiesta Rally3 με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα, φίλους και νικητές από διαγωνισμούς και τους έκανε μία γρήγορη αγωνιστική βόλτα στην ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι». Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο βουνό, έζησαν μία εμπειρία ζωής…

Για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο κατάστημα της BMW Motorrad Σπανός ΑΕ. στην Ηλιούπολη έχει προγραμματιστεί το επίσημο λανσάρισμα της νέας BMW R1300 GS Adventure.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBEΒασίλης Σαρημπαλίδης: 184.800Trcoff: 78.600Tractiongr: 33.600Drive magazine: 27.700Gocar: 23.300CarGuysGr: 17.000Carotogr: 15.700Autobeat: 7.700Οδηγώντας: 6.750George Sargiannidis: 6.100Newsauto: 5.7104Τροχοί: 4.710autotriti gr: 3.790Panos Seitanidis: 2.420ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.080Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/10/2024 (21:00)