Τον περασμένο μήνα, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 18 ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του iPhone 16. Αυτή η ενημέρωση εισήγαγε αρκετές νέες λειτουργίες, αλλά δεν περιλάμβανε την πιο σημαντική, το Apple Intelligence, το οποίο η Apple είχε υποσχεθεί στο Worldwide Developers Conference (WWDC) τον Ιούνιο. Αυτό θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες The Wall Street Journal και The Verge, οι οποίες εξέτασαν τις λειτουργίες για την υγεία της ακοής των επερχόμενων AirPods Pro 2 της Apple, το iOS 18.1 θα φτάσει κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Η Apple είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του μήνα και αυτό φαίνεται να το επιβεβαιώνει.

Οι ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1, θα περιέχουν τα πρώτα από τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Apple που ανακοινώθηκαν την Άνοιξη. Με βάση την τρέχουσα beta έκδοση του iOS 18.1, η ενημέρωση θα περιλαμβάνει τρία χαρακτηριστικά νοημοσύνης της Apple: βελτιώσεις γραφής, δυνατότητες καθαρισμού φωτογραφιών και περιλήψεις ειδοποιήσεων.

Η πρώτη προσφέρει βελτιωμένη αυτόματη διόρθωση, ελέγχους γραμματικής και ορθογραφίας και δυνατότητες πρόβλεψης κειμένου που μαθαίνουν το στυλ γραφής σας με την πάροδο του χρόνου. Με το Clean Up στο Photos, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να εντοπίσετε και να προτείνετε την αφαίρεση διπλών φωτογραφιών, screenshots και θολών εικόνων για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Με τις περιλήψεις ειδοποιήσεων του Apple Intelligence, λαμβάνετε συνοπτικές περιλήψεις των λιγότερο σημαντικών ειδοποιήσεων, διευκολύνοντας τη διαχείριση της υπερφόρτωσης ειδοποιήσεων.

Μαζί με το iOS 18.1, η Apple θα προωθήσει ένα update του firmware για τα AirPods Pro 2 την επόμενη εβδομάδα. Μόλις εγκατασταθεί, θα επιτρέψει στα ακουστικά να γίνουν ακουστικά βαρυκοΐας για όσους έχουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά που είναι πιθανό να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν ανίχνευση άπνοιας ύπνου για τα Apple Watch Series 10 και Apple Watch Ultra 2, ενσωμάτωση του Tiktok με το Apple Music, διορθώσεις σφαλμάτων και άλλα.

Πρόσθετες λειτουργίες Apple Intelligence αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε επερχόμενα updates πριν από το τέλος του έτους και μέχρι το 2025. Αυτές θα περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο Siri, νέες δυνατότητες δημιουργίας εικόνων, ενσωμάτωση του ChatGPT, βελτιωμένη ασφάλεια και πολλά άλλα.

Τα ακόλουθα iPhone θα υποστηρίζουν το Apple Intelligence: ολόκληρη η σειρά iPhone 16, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.