Home / Ψυχαγωγία / Μελίνα Νάτσιου: «Έζησα μια κρυφή ζωή, το βράδυ ήμουν η Μελίνα και το πρωί το αγόρι που εργάζεται»
Μελίνα Νάτσιου: «Έζησα μια κρυφή ζωή, το βράδυ ήμουν η Μελίνα και το πρωί το αγόρι που εργάζεται»
Κυριακή, 20.10.2024, 15:08
Zappit@ZAPPIT_

“Μας θεωρούν ανώμαλες, αλλά το βράδυ μας στέλνουν μήνυμα να βρεθούμε” δήλωσε η Μελίνα Νάτσιου.

Η Μελίνα Νάτσιου μίλησε στο Ακόμα δεν είδες τίποτα και στη Φανή Πλατσατούρα μίλησε την καθημερινότητά της ως τρανς γυναίκα, την «κρυφή» ζωή που άφησε πίσω της και την ενασχόλησή της με το θέατρο.

«Πατούσα αναβολή στο ξυπνητήρι αυτό. Άλλη μια μέρα αγόρι, άλλη μια μέρα αγόρι… Από τη στιγμή που το ‘πάτησα’, τέλος. Έζησα μια κρυφή ζωή. Το βράδυ ήμουν η Μελίνα και το πρωί το αγόρι που εργάζεται. Ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου, όπως τα περισσότερα τρανς άτομα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και ψυχοθεραπεία. Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα χωρίς την ψυχοθεραπεία. Νιώθεις τόσο απροστάτευτος, που τα χαστούκια μοιάζουν εκατό. Δεν κάνεις το βήμα» εξομολογήθηκε η Μελίνα Νάτσιου.

«Σε πολλά σημεία της Αθήνας δεν μπορώ να περπατήσω γιατί κινδυνεύω. Αν μία cis γυναίκα έχει έναν άλφα κίνδυνο όταν περπατά σε κάποιες περιοχές, εγώ τον κίνδυνο αυτόν τον έχω επί δύο. Μια τρανς γυναίκα είναι πιο εύκολη λεία… Το οτιδήποτε φαίνεται, δεν σου συγχωρείται… Μας θεωρούν ανώμαλες, αλλά το βράδυ μας στέλνουν μήνυμα να βρεθούμε».

«Ήμουν δασκάλα υποκριτικής και χορού. Στις σχολές που υπήρξα ως αγόρι δε θα μπορούσα να συνεχίσω. Η εστίαση με αγκάλιασε περισσότερο απ’ ότι το θέατρο. Έγινε το transition μου εδώ μέσα, το είδαν οι πελάτες, το μαγαζί το δέχτηκε. Μου είπε ‘προχώρα, ντύσου και πες πως θες να σε φωνάζουμε’. Κάποιες φορές φοβάμαι, σκύβω το κεφάλι και νιώθω ένα απροστάτευτο παιδί», συμπληρώνει.

Για την ενασχόλησή της με το θέατρο: «Ο ρόλος μου στο θέατρο είναι ουσιαστικά η ζωή μου. Η μετάβασή μου από αγόρι σε κορίτσι είχε ως τίμημα την απόρριψη, οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική».