Ακόμη περισσότερες πληροφορίες, με βίντεο και φωτογραφίες, για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι.
«Ο Σινουάρ εργαζόταν επί χρόνια πάνω στο σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ» τόνισε και παρουσίασε υλικό το οποίο δείχνει τον Σινουάρ με την οικογένειά του να προχωρά σε ένα από τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς λίγες ώρες πριν από την περσινη φονική εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
Newly released Footage from October 6th, the Night before Hamas’ Surprise Attack and Massacre against Southern Israel, shows Yahya Sinwar and Members of his Family make several Trips between the Surface carrying a TV, Food, Water, and other Supplies. They knew what Israel’s… pic.twitter.com/kLqAlNa89H
— OSINTdefender (@sentdefender) October 19, 2024
Κλείσιμο
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του IDF αφότου το Ισραήλ απάντησε στην επίθεση της Χαμάς, αναπτύσσοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Σινουάρ μετέβη στη Ράφα. Εκεί, όπως δήλωσε ο Χαγκάρι, βρέθηκε γενετικό υλικό του Σινουάρ, λίγα μέτρα μακριά από το τούνελ όπου έξι όμηροι του Ισραήλ βρέθηκαν νεκροί.
Αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον IDF, ότι ο Σινουάρ και η οικογένειά του κρύβονταν ώρες πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο τούνελ έχοντας πλήρη εξοπλισμό, μαξιλάρια, νερό, φαγητό και τηλεόραση.
Ο άνθρωπος που τον είχε ανακρίνει επί 180 ώρες αποκαλύπτει: Του άρεσε να σκοτώνει εβραίους με ματσέτα
Ο Μάικλ Κούμπι, πρώην αξιωματούχος της Shin Bet που ανέκρινε τον Γιαχία Σινουάρ επί 180 ώρες όταν κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα ήταν ένας αδίστακτος και λογικός άνθρωπος με «δολοφονικά μάτια», ο οποίος είχε αφιερώσει αποκλειστικά τη ζωή του στην καταστροφή του Ισραήλ και στη δολοφονία των Εβραίων.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Κούμπι είπε, ότι ο Σινουάρ ήταν «ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ», αποκαλύπτοντας πώς του είχε πει ότι είχε σκοτώσει τουλάχιστον 12 ανθρώπους τους οποίους υποπτευόταν ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ, με μια ματσέτα, εξ ου και το όνομά του με το οποίο είπε ότι στη Γάζα ήταν γνωστός ως «Ο χασάπης από το Χαν Γιουνίς». Ο Κουμπί είπε επίσης πώς ο Σινουάρ σκότωσε τρεις άνδρες με ένα ξυράφι κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε ισραηλινή φυλακή. Περιέγραψε τον Σινουάρ ως «λογικό άνθρωπο» που ήθελε να σκοτώνει παντού Ισραηλινούς και φιλοδοξούσε η Χαμάς να καταλάβει ισραηλινά εδάφη.

Αποκαλύψεις για το σχέδιο που ετοίμαζε πριν από την 7η Οκτωβρίου του 2023 – Η κρυψώνα του και ο εξοπλισμός στην υπόγεια σήραγγα

Content snippet: CookieBar