Πούτιν: Η μυστηριώδης φαγούρα μία μέρα μετά την διαβεβαίωση από το Κρεμλίνο πως «είναι καλά στην υγεία του»

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν αργότερα ότι δεν είχε «κανένα πρόβλημα υγείας» και ο εκπρόσωπός του είπε ότι οι εξετάσεις στο νοσοκομείο ήταν «ρουτίνας».

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη επανειλημμένα να ξύνει το πρόσωπό του σε ένα ταξίδι του έξω από τη Μόσχα, μια μέρα αφότου το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε ότι ήταν υγιής παρά το γεγονός ότι είχε κάνει πολλαπλές εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο λόγος για τη μυστηριώδη φαγούρα δεν ήταν ξεκάθαρος. Η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο έντονων εικασιών εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς έχει εντοπιστεί να βήχει ασταμάτητα και να κάνει φαινομενικά ακούσιες σπασμωδικές κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του.

Σε μια προφανή προσπάθεια να αποδείξει την εύρωστη υγεία του, ο Πούτιν εμφανίστηκε ενώπιον κόσμου χθες το βράδυ στη ρωσική πόλη Ούφα καθώς επισκέφτηκε το νέο κέντρο ξιφασκίας.

Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι Ρώσοι επιστήμονες είχαν λάβει εντολή να παραδώσουν λεπτομέρειες της τελευταίας τους έρευνας για την καταπολέμηση της γήρανσης σε μια ύποπτη προσπάθεια να αναζωογονήσουν τον Πούτιν και τον κύκλο των εβδομήκοντα συντρόφων του.

Ο Πούτιν είχε από καιρό ενδιαφέρον για την αντιγήρανση, αλλά φαίνεται τώρα μια νέα επείγουσα ανάγκη να αναζητήσει την… «ενεργό μακροζωία».

Αλλά πλάνα από τον Πούτιν να συναντά αθλητικούς αξιωματούχους τον δείχνουν να τρίβει και να ξύνει επανειλημμένα το πρόσωπό του και το πίσω μέρος του λαιμού του.

Ο Ρώσος πρόεδρος – ο οποίος πιστεύεται ότι έχει υποβληθεί σε επανειλημμένες θεραπείες botox για να συγκαλύψει τη γήρανση του – είχε φανείς σε βίντεο να αντιμετωπίζει παρόμοια φαγούρα μια μέρα νωρίτερα στη Μόσχα.

Έγινε αφότου το Κρεμλίνο είχε επιμείνει ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό με την υγεία του Πούτιν, αφού ο ίδιος αποκάλυψε ότι έκανε «κάθε είδους τακτικές εξετάσεις» σε κορυφαίο νοσοκομείο της Μόσχας.