Στα 65 Ε/ΜWhth (τιμές με ΦΠΑ 6%), από τα 40E/ Mwth που ίσχυε πέρυσι, θα ανέλθει για ένα διαμέρισμα το κόστος της Τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας του συστήματος, λόγω της αναπροσαρμογής των τιμών, ενώ σε ετήσια βάση το κόστος θα φθάνει στα 812,5 ευρώ (αύξηση 62,5%) έναντι 500 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα.

Τα παραπάνω ανάφερε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μαζί του και πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Δημήτρης Καρακασίδης, ενώ, το απόγευμα (18:30) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, προκειμένου να επικυρώσει την τελική συμφωνία – πλαίσιο με τη ΔΕΗ για τα νέα δεδομένα στην Τ/Θ.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης, πάντα κατά τη συμφωνία – πλαίσιο και τη δέσμευση του Υπουργού ΥΠΕΝ, αμέσως μετά την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, θα απαιτηθεί χρόνος 2-3 ημερών για την προθέρμανση του δικτύου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η παροχή θερμικής Ενέργειας στους καταναλωτές.

Ως προς το επίδομα θέρμανσης, όσοι είναι καταναλωτές – δικαιούχοι, και καλύπτει το 50% του κόστους θέρμανσης, αυτό, από τα 250/ ευρώ ανά έτος με την αναπροσαρμογή διαμορφώνεται στα 406, 25 ευρώ, και σε αυτήν την περίπτωση ο καταναλωτής- δικαιούχος θα πληρώνει ουσιαστικά την τηλεθέρμανση με τιμή 32,5 ευρώ/ Μwth, που είναι ίδια περίπου με την τιμή της περιόδου 1997- 2004. Το χρέος των 112 εκατομμυρίων ευρώ επιμερίζεται σε τρεις φορές για την εξόφληση του.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς υποστήριξε, ότι η νέα τιμή της Τ/Θ είναι κατά πολύ φθηνότερη από το πετρέλαιο, δεν θα επηρεαστεί το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΤΗΠ, όπως και οι διαδικασίες για τη σύνδεση των οκτώ Κοινοτήτων με την Τ/Θ, και υπογράμμισε ότι δεν «έγινε κακοδιαχείριση στην Επιχείρηση». Χαρακτήρισε τη συμφωνία «καλή και αναγκαία» η τιμή κυμαίνεται στα όρια που συμφωνήσαμε, και εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, ενώ, για τη μη εφαρμογή της περυσινής απόφασης του ΔΣ της ΔΕΤΗΠ, σχετικά με την αύξηση του 58% ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη.

Χορηγός Επικοινωνίας

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ Σ της ΔΕΤΗΠ, Δημήτρης Καρακασίδης, υπογράμμισε, ότι η συμφωνία ήταν «δύσκολη και αναγκαία, αλλά ξεκινάμε από το μηδέν χωρίς χρέος», ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες καταναλωτών προς την Επιχείρηση -οι περισσότερες από την περυσινή χρονιά- είναι στο 1 εκατομμύριο 900 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr