Το νέο Skoda Kamiq αποτελεί μία από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία των B-SUV και οι δυνατότητές του σε συνδυασμό με την ποιότητα, την τεχνολογία και την τιμή απόκτησης αιτιολογούν απόλυτα αυτή την τοποθέτηση.

Αναμφίβολα, το Skoda Kamiq είναι ένα από τα μεγαλύτερα success story της τσεχικής μάρκας. Από το 2021, είναι το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις για τη Skoda, μετρώντας 410.000 σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Και το 2024, το Kamiq διατηρεί τον σύγχρονο και μοντέρνο χαρακτήρα του, για να συνεχίσει την μοναδική του αυτή εμπορική πορεία. Διότι οι σχεδιαστές της Skoda έχουν επικεντρωθεί σε μια πιο έντονη SUV σχεδίαση, που κάνει το τσεχικό μοντέλο αναλλοίωτο στον χρόνο.

Στο πίσω μέρος, ένας στιβαρός ασημί διαχύτης με τρία ανοίγματα χρησιμεύει ως ένα εντυπωσιακό προστατευτικό κάτω από το αμάξωμα. Μέρος του μεγάλου μαύρου διαχύτη είναι πλέον ασημί, ενώ τα πίσω φώτα ομίχλης είναι ενσωματωμένα στην πίσω ποδιά.

Μπροστά, η επανασχεδιασμένη μάσκα της Skoda είναι πλέον οκταγωνική και ελαφρώς πιο κάθετη στο Kamiq από πριν. Οι χαρακτηριστικές διπλές ράγες που χαρακτηρίζουν τα SUV μοντέλα της μάρκας συγκλίνουν σε σχήμα U στο κάτω μέρος.

Το αισθητικό σύνολο συμπληρώνεται όμορφα από τα επανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα, ενώ προαιρετικά διατίθενται και LED Matrix.

Στα μεγάλα συν του νέου Kamiq είναι και οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Kajam 17 ιντσών και οι ζάντες Fornax και Ursa 18 ιντσών. Αναλόγως τις προτιμήσεις του πελάτη, το μικρό SUV της Skoda έρχεται σε δύο απλά και επτά μεταλλικά εξωτερικά χρώματα.

Στο εσωτερικού του μικρού SUV της Skoda, υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές σχεδίασης, με επενδύσεις πάντα από βιώσιμα, ανακυκλωμένα και φυσικά υλικά.

Η ψηφιακή οθόνη 8,0 ιντσών είναι στάνταρ ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού, ενώ με το πακέτο πλοήγησης, το Kamiq διαθέτει στο εσωτερικό του οθόνη 9,0 ιντσών. Αντίστοιχα, το προαιρετικό Virtual Cockpit έρχεται με οθόνη 10,0 ιντσών.

Οι χώροι του νέου Kamiq είναι κορυφαίοι για την κατηγορία, με το μεταξόνιο στα 2.650 χιλιοστά να εξασφαλίζει εξαιρετικά ωφέλιμο χώρο για τους πίσω επιβάτες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να φιλοξενήσει τα μικρά μέλη της οικογένειας.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το πορτμπαγκάζ, όπου τα 400 λίτρα χωρητικότητας που γίνονται 1.395 με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, κάνουν το Kamiq μία ασυναγώνιστη πρόταση για τον μέσο καταναλωτή.

Κλείνοντας με την καμπίνα, το εικονικό πεντάλ για την ηλεκτρική πίσω πόρτα είναι διαθέσιμο για αυτή τη γκάμα μοντέλων για πρώτη φορά.

Το νέο Skoda Kamiq εξοπλίζεται με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, των οποίων η ισχύς βρίσκεται στους 116 και 150 ίππους, χάρη στους 1.0 και 1.5 TSI, αντίστοιχα Ακριβώς όπως ο 1.5 TSI, ο τρικύλινδρος 1.0 TSI στο νέο Kamiq προέρχεται τώρα από τη γενιά evo2 της οικογένειας κινητήρων EA211.

Ως προς την ασφάλεια, το νέο Kamiq εξοπλίζεται με συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού από μεγαλύτερες κατηγορίες, κάνοντάς το ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το καλά ρυθμισμένο πλαίσιο και μια μεγάλη γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, διασφαλίζουν επίσης υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας οδήγησης.

Στη δοκιμή αναφοράς του Euro NCAP για ασφάλεια σύγκρουσης, το Skoda Kamiq πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων. Χάρη στη μεγάλη αναλογία χάλυβα υψηλής αντοχής, το αμάξωμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη στρέψη.

Επιπλέον, πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι ήδη στάνταρ, μεταξύ των οποίων και τα Front Assist με Ανίχνευση Πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition που χρησιμοποιούν κάμερα, καθώς και Driver Alert, Multi-Collision Brake και πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

Το Easy Light Assist, το οποίο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη μεσαία σκάλα, και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPM+) είναι νέες προσθήκες σε όλα τα μοντέλα. Από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και άνω, το Cruise Control με Speed Limiter και τα εμπρός φώτα ομίχλης LED είναι στάνταρ.

Όλο το παραπάνω πακέτο θα το βρει κανείς στο καινούργιο Skoda Kamiq, με το αντίτιμο να ξεκινάει από τις μόλις 21.900 ευρώ, ενώ συνδυάζεται με 4ετή εγγύηση.