Εύβοια: «Πήρα τον γιο μου 3 φορές τραυματισμένο από το νηπιαγωγείο» – Συγκλονίζει η μητέρα 4χρονου που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από συμμαθητές του

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο 4χρονος μαθητής, φέρεται να δέχεται συχνά επιθέσεις από δύο συγκεκριμένα παιδιά στον χώρο του νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα ο ίδιος πλέον να μην θέλει να πάει σχολείο, φοβούμενος πως για ακόμη μία φορά θα πέσει θύμα κακοποίησης από τους συμμαθητές του. «Καθημερινά μου παραπονιέται για την κατάσταση και μου λέει “μαμά δεν θέλω να πάω σχολείο γιατί με χτυπάνε”, ενώ χθες (16/10), μου είπε ότι του αγγίζουν και τα γεννητικά του όργανα και γελάνε. Προσωπικά, δεν θα τον ξαναστείλω στο σχολείο μέχρι να αλλάξει η κατάσταση».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και άλλοι γονείς διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των δύο συγκεκριμένων παιδιών στο χώρο του νηπιαγωγείου. «Υπάρχουν κι άλλοι συμμαθητές του γιου μου που δέχονται επιθέσεις. Όλα αυτά τα ανέφερα στο σχολείο αλλά δεν παραδέχονταν τίποτα. Και για αυτόν τον λόγο δεν προχωρούν και σε καμία σχετική ενημέρωση».

Μάλιστα, η μητέρα του τετράχρονου, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες με τα τραύματά του, τα οποία είναι εμφανή τόσο στο πρόσωπό του, όσο στα χέρια του και στα πλευρά του και έγραψε: «Σχολείο τέλος, έτσι και αλλιώς, ούτε καν δεν είσαστε ικανοί να έχετε μεταφορά για τους μαθητές, όχι να τους έχετε ασφαλείς!!».

«Όταν δημοσίευσα τις φωτογραφίες, με κάλεσαν από την αστυνομία και κατέθεσα τα όσα συμβαίνουν. Εξήγησα πως δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε μήνυση, ούτε την δίωξη των γονέων των παιδιών. Πρόκειται για μικρά παιδιά τα οποία σίγουρα δεν φταίνε για την συμπεριφορά τους. Δεν θέλω να απομονωθούν, αυτό που ζητώ είναι επιτέλους να γίνει κάποια σύσταση, αλλά και να ενημερωθούν οι γονείς για την κατάσταση. Δεν μπορώ άλλο να ρισκάρω το παιδί μου, πρέπει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».