Περισσότεροι από 1.100 ιδιώτες γιατροί από ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται στο στόχαστρο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φορολογικό έλεγχο μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης μέσω των συνεργατών του παρέδωσε ένα usb στον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή με τα στοιχεία χιλιάδων γιατρών για συνταγογραφήσεις για τις οποίες θα πρέπει όταν κληθούν από τον κ. Πιτσιλή να προσκομίσουν τις αντίστοιχες αποδείξεις από τις επισκέψεις των ασθενών για τους οποίους έγιναν οι συνταγογραφήσεις.

Οι δέκα πρώτοι στη λίστα Γεωργιάδη είναι γενικοί γιατροί με τον πρώτο να έχει γράψει 6.000 συνταγές ο δεύτερος 5.500 συνταγές ενώ ακολουθούν με 5.000 συνταγές έως και 2.500 συνταγές και όλες αυτές σε ένα μήνα. Πλέον ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να καλέσει έναν έναν τους γιατρούς για να διαπιστώσει εάν έχουν κοπεί και οι αντίστοιχες αποδείξεις από τις επισκέψεις των ασθενών. Οπως είπαν οι πηγές του υπουργείου Υγείας η οικονομική αστυνομία και η ΑΑΔΕ θα έχουν δουλειά για τα επόμενα χρόνια! Τα στοιχεία αυτά αφορούν γιατρούς από όλη τη χώρα. Η βασική επιδίωξη του υπουργείου δεν είναι μόνο να τιμωρήσει τους γιατρούς που παρανόμησαν αλλά και να καταφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά που καταχράστηκαν από το δημόσιο.