Η υπόθεση της κτηνώδους δολοφονίας της διακεκριμένης Αμερικανίδας μοριακής βιολόγου Σούζαν Ιτον στο Κολυμπάρι, το 2019, αναβιώνει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο  Κρήτης, στα Χανιά.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ήταν πολύ μεγάλο και το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ.

Σε πρώτο βαθμό, ο 32χρονος καθ’ομολογία δολοφόνος, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και σε 13 έτη κάθειρξη για τον βιασμό της.

«Αυτή η γυναίκα βιάστηκε και δολοφονήθηκε με έναν αδιανόητο τρόπο. Η οικογένειά της βρίσκεται εδώ, μάρτυρας στο δικαστήριο θα είναι μόνο η αδερφή της. Τα παιδιά της δεν μπορούν να αντέξουν τη διαδικασία. Για μας είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα επιστρέψει στην κοινωνία.

Ποτέ μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια για τη φρικτή του πράξη και ποτέ δεν έχει ζητήσει ένα ειλικρινές συγγνώμη. Θα δούμε αν θα το πράξει σήμερα. Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης και περιμένουμε την τελική απόφαση για να δικαιωθεί η μνήμη της Σούζαν ως μητέρας, ως επιστήμονα και ως μιας καταπληκτικής συζύγου», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της δίκης η συνήγορος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Έρχονται τόσο πολλές βαριές αναμνήσεις. Είναι μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά μας και ελπίζω το δικαστήριο να επιβεβαιώσει αυτό που έχει ήδη προηγηθεί. Και να μην ξανασυμβεί το ίδιο σε κανέναν άλλον», δήλωσε η αδελφή της Σούζαν Ήτον, Τζούλι Μπρόαντους.

Πηγή: Zapranews.gr