Βίντεο: 20χρονος παρασύρθηκε από γιγαντιαίο κύμα ενώ πόζαρε για φωτογραφία και αγνοείται

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στις ακτές της Ινδονησίας, όταν ο Ρόνι Τζόσουα Σιμαντζούντακ, 20 ετών, παρασύρθηκε από γιγαντιαίο κύμα ενώ πόζαρε για μια αναμνηστική φωτογραφία από τις διακοπές του. Το τραγικό περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από τους φίλους του, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανήμποροι να επέμβουν.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, καθώς ο Ρόνι και οι φίλοι του επισκέφθηκαν την παραλία Kedung Tumpang στην Ανατολική Ιάβα. Κάποια στιγμή, χωρίς να υπολογίζει τον κίνδυνο, ο Ρόνι αποφάσισε να ποζάρει στις βραχώδεις ακτές με τα κύματα να σκάνε πάνω στα βράχια.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφεται η στιγμή που ο Ρόνι παρασύρεται από ένα τεράστιο κύμα.

Ο άνδρας φαίνεται να σηκώνει τα χέρια του ψηλά, στεκόμενος στην κορυφή ενός βράχου, ενώ οι φίλοι του βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από το σημείο. Ένα γιγαντιαίο κύμα υψώνεται πίσω του, χωρίς εκείνος να το υποψιάζεται. Η δύναμη του νερού τον χτυπά βίαια, τον αναγκάζει να πέσει και γλιστρά προς τη θάλασσα.

Siswa Kampung Inggris Kediri Roni Josua Simanjuntak terhantam ombak saat berpose menunggu Ombak utk di Video. Tolong Dipahamkan Walau jago renang jk terkena Ombak besar & ada banyak Batu karang besar dan tajam sudah pasti akan luka parah & hal yg tdk diinginkan seperti di video pic.twitter.com/olJWVPwHBT
— Ari_is1to (@AIs1to) October 14, 2024

Οι φίλοι του παρακολουθούσαν χωρίς να μπορέσουν να τον βοηθήσουν

Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι ακούγονται να γελούν καθώς ο Ρόνι χάνει την ισορροπία του, όμως το γέλιο σταματά όταν συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν να τον δουν πλέον. Προς το τέλος του βίντεο, η κάμερα εστιάζει σε ένα σώμα που επιπλέει στο νερό και απομακρύνεται από την ακτή, κάτι που πολλοί θεατές πιστεύουν ότι ήταν ο Ρόνι.

SEMOGA CEPAT DITEMUKAN🙏
______
Seorang wisatawan dilaporkan hilang terseret ombak di destinasi wisata Pantai Kedung Tumpang, Desa/Kecamatan Pucanglaban, pada Minggu (13/10/2024). Korban diketahui bernama Roni Josua Simanjuntak (20), asal Medan, pic.twitter.com/KCmxOzubu4
— Khatulistiwa Indonesia (@Meta80ki) October 14, 2024

Οι Αρχές της Ινδονησίας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού, αλλά μέχρι την Τετάρτη δεν είχαν καταφέρει να τον βρουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης της Ινδονησίας, οι συνθήκες στη θάλασσα έχουν καταστήσει την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, με τα κύματα να φτάνουν σε ύψος μεταξύ 2 και 4 μέτρων. Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή, εάν ο Ρόνι δεν βρεθεί μέχρι τότε.

Ο Ρόνι παραμένει αγνοούμενος, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη θάλασσα.