Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας «υπερ-υπηρεσίας», που θα κληθεί να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα, διέρρευσαν μέσω του δημοσιεύματος τα ονόματα των αστυνομικών που θα την επανδρώσουν.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «κατέβηκε» αργότερα.

Όπως αναφέρουν σήμερα σε πρωτοσέλιδό τους ΤΑ ΝΕΑ ονόματα αστυνομικών που θα κληθούν υπό άκρα μυστικότητα να φέρουν σε πέρας κρίσιμες έρευνες διέρρευσαν και μάλιστα με λεπτομέρειες που αφορούν ακόμα και στον Αριθμό Μητρώου τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεξάγει έρευνα και αναζητά την πηγή της διαρροής, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για «απαράδεκτη διαρροή προσωπικών στοιχείων αστυνομικών».

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

«Δεν κατανοούν, κάποιοι άνθρωποι, ότι με τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων και των στοιχείων τους, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους», είπε το πρωί της Πέμπτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Χορηγός Επικοινωνίας

Η κυρία Δημογλίδου, σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι καλούνται από εδώ και πέρα να διαχειριστούν, διάφορες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος, πολύ επικίνδυνους κακοποιούς. Είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

«Ως Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο.

Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως «αποκλειστικές πληροφορίες», το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…

Ως Ε.ΑΣ.Υ.Α. από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας.

Κλείνοντας, αρνητική και αγλεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό !!!».

Topontiki.gr