Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έμεινε όρθιος στην αντεπίθεση της Πόρτο και πήρε τη νίκη με 89-70.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 89-70 της Πόρτο στην Πυλαία και πέρασε μόνος στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του FIBA Europe Cup, μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής.

Αφού ο Φόρεστερ άνοιξε λογαριασμό για τον ΠΑΟΚ μετά από περίπου δύο λεπτά αγώνα (2-3), ο “Δικέφαλος” κυριάρχησε στο παρκέ, πήρε τον έλεγχο και ξεκίνησε να χτίζει το προβάδισμά του, το οποίο ο Χέντερσον έστειλε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (23-11) με τρίποντο. Ο Λουίς Σίλβα έδωσε ανάσα στην Πόρτο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με δικό του εύστοχο μακρινό σουτ (26-18). Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι “Δράκοι” πλησίασαν στους δύο (28-26) με καλάθι του Όμλιντ , αλλά ο ΠΑΟΚ έτρεξε νέο επιμέρους σκορ, με τον Παπαδάκη να κάνει το 43-30 περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με πέντε συνεχόμενους πόντους του Όμλιντ (46-39).

Στην επανάληψη, οι Πορτογάλοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και κατόρθωσαν να ξαναμπούν για τα καλά στο παιχνίδι, το οποίο έγινε μεγάλο ντέρμπι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Λαντίς έκανε ζημιά στον ΠΑΟΚ με ένα τρομερό κρεσέντο τριών τριπόντων, στο οποίο απάντησε ο Κατσίβελης με προσωπικό ξέσπασμα, που ολοκλήρωσε με ένα απίθανο buzzer-beater τρίτης περιόδου για το 68-63. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” το παιχνίδι και ο Μπάρτλεϊ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 77-66, για να πάρει σειρά ο Ρέινολντς και να “εκτοξεύσει” τη διαφορά στο +14 (80-66) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ ήταν οι Φόρεστερ (15 πόντοι), Μπάρτλεϊ (18 πόνοτι, 7 ριμπάουντ) και Ρέινολντς (14 πόντοι, 9 ασίστ), ενώ από πλευράς Πόρτο ξεχώρισαν οι Λαντίς (17 πόντοι), Όμλιντ (14 πόντοι) και Ντάγκλας (12 πόντοι).

Χορηγός Επικοινωνίας

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 46-39, 68-63, 89-70.

Ertsports.gr