Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ένα απειλητικό μήνυμα (σε μέιλ) που εστάλη στις 7:20 το πρωί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το οποίο ανέφερε ότι θα εκραγούν βόμβες, που έχουν δύο κιλά εκρηκτικά σε ΚΑΤ, Λουκάρεως, Μετρό Συντάγματος και στην κόκκινη γραμμή του Μετρό.

Το μέιλ ήταν γραμμένο στα αγγλικά και εστάλη στο Κέντρο Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το αρμόδιο τμήμα ερευνά ήδη τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φάρσα, καθώς οι έρευνες των πυροτεχνουργών δεν κατέγραψαν στα επίμαχα σημεία καμία ανησυχητική ένδειξη.

Στο μεταξύ, προληπτικά μέτρα ελήφθησαν νωρίς το πρωί στο Μετρό Συντάγματος.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της απειλής, οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονταν από τον σταθμό Σύνταγμα περίπου από τις 09.00 ως τις 10.00 το πρωί, χωρίς στάση. Η κινητοποίηση όμως, έληξε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 2 του Μετρό. Με εντολή της Aστυνομίας, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί πραγματοποιούν και πάλι στάση στον σταθμό «Σύνταγμα».

Εικόνα από την κινητοποίηση της Αστυνομίας στη Λουκάρεως

Εικόνα από το Εφετείο Αθηνών

Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που ερεύνησαν το χώρο και δεν διαπίστωσαν τίποτα το ανησυχητικό .