Καθαρίστε την κεφαλή του ντους σε 15 λεπτά με ένα φυσικό προϊόν – Δεν θα χρειαστείτε ξύδι

Οι κεφαλές ντους μπορούν να γεμίσουν άλατα εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, αλλά υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τις καθαρίσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξύδι ή κάποιο σκληρό χημικό προϊόν.

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να καθαρίσουν τις κεφαλές του ντους, αλλά αυτή η παραμέληση αυτής της δουλειάς μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αλάτων ασβεστίου. Με την πάροδο του χρόνου, τα μέταλλα από το νερό που εξατμίζεται συσσωρεύονται στην κεφαλή του ντους, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την πίεση του νερού και ακόμη και να κάνει το νερό βρώμικο.

Κανείς δεν θέλει να μπει σε ένα βρώμικο ντους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις κεφαλές ντους τουλάχιστον κάθε 3 μήνες για να αποτρέψετε τα άλατα ασβεστίου και άλλα μικρόβια.

Το απλό κόλπο για τον καθαρισμό της κεφαλής του ντους με ένα φυσικό προϊόν

Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε μια κεφαλή ντους καθώς μέσα σε 15 λεπτά, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με το προϊόν που χρησιμοποιείτε καθώς τα περισσότερα καθαριστικά, όπως το ξύδι μπορεί να καταστρέψουν την επίστρωση γύρω από το ντους.

Η Lei Hang, ειδικός και ιδρύτρια του The Thrifty Island Girl, αποκάλυψε ότι το καλύτερο προϊόν για να καθαρίσετε τις κεφαλές ντους είναι το κιτρικό οξύ, μια φυσική λύση που προέρχεται από λεμόνια, πορτοκάλια και λάιμ.

Γιατί το κιτρικό οξύ είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση των αλάτων

Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται συνήθως στο μαγείρεμα, αλλά μια συμπυκνωμένη εκδοχή του μπορεί να βρεθεί στον διάδρομο των οικιακών ειδών στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, καθώς είναι επίσης ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαριστικό. Μπορεί να διασπάσει εύκολα τα μέταλλα στα άλατα ασβεστίου ενώ είναι πολύ πιο ήπιο για το μέταλλο και το καουτσούκ στις κεφαλές ντους.

«Ενώ αυτή η σκόνη είναι φυσική, μελέτες διαπίστωσαν ότι είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό έναντι μιας ποικιλίας βακτηρίων και ιών», είπε η Lei. «Φτιάχνοντας τα δικά σας καθαριστικά προϊόντα από κιτρικό οξύ, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και χώρο στο μπάνιο σας».

Πώς να χρησιμοποιήστε το κιτρικό οξύ για να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους

Για να καθαρίσετε το ντους, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε προσεκτικά το ακροφύσιο από τον σωλήνα, εάν είναι δυνατόν και στη συνέχεια να το μουλιάσετε σε ένα διάλυμα κιτρικού οξέος.

Σύμφωνα με την Lei, μπορείτε να ακολουθήσε τα εξής βήματα:

Για να καθαρίσετε και να ξεβουλώσετε τις τρύπες, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ σε ένα μπολ με νερό.
Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το ντους και τοποθετήστε το στο διάλυμα, φροντίζοντας να είναι πλήρως βυθισμένο στο διάλυμα.
Αφήστε την κεφαλή ντους να μουλιάσει για 15 λεπτά ή περισσότερο εάν δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μόλις περάσει ο χρόνος, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά την κεφαλή ντους και τα άλατα θα αφαιρεθούν εύκολα.
Ξεπλύνετε την κεφαλή ντους με καθαρό ζεστό νερό, στη συνέχεια επανατοποθετήστε το στον σωλήνα και το νερό θα είναι καθαρό και θα ρέει ομαλά.

Εάν έχετε ένα ντους που δεν μπορεί να αφαιρεθεί η κεφαλή, απλώς ανακατέψτε κιτρικό οξύ και νερό σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού και καθαρίστε την κεφαλή ντους με αυτόν τον τρόπο.