Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ομαλή διανομή των λογαριασμών ύδρευσης στους δημότες που κατοικούν στην Δ.Ε. Θεστιέων και κατά κύριο λόγο στο Καινούργιο, πολλοί εκ των οποίων δεν τους είχαν λάβει.

Τότε, είχε προκύψει πρόβλημα με την εταιρεία που είχε αναλάβει την διανομή των λογαριασμών και η ΔΕΥΑ μάλιστα προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή διανομή τους. Κάτι που έγινε, μιας και πριν λίγες οι δημότες έλαβαν κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς τους.

Όμως αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως οι προηγούμενοι λογαριασμοί που ήταν ανεξόφλητοι χωρίς την ευθύνη των δημοτών, δεν πρόκειται να έχουν επιβάρυνση, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σύμφωνα με κατοίκους που επικοινώνησαν με το agriniopress, μέσα στους νέους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν και την προηγούμενη  κατανάλωση, περιλαμβάνεται και μια επιπλέον χρέωση τόκων υπερημερίας.

Τα ποσά αυτά μπορεί να είναι μικρά, όμως είναι μια χρέωση που δεν θα έπρεπε να επιβληθεί, μιας και η μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών δεν αποτελεί ευθύνη των δημοτών, αφού δεν έλαβαν τους λογαριασμούς τους.

Το agriniopress, επικοινώνησε με την ΔΕΥΑ και εξηγήθηκε πως οι δημότες που θα πάνε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης στο Αγρίνιο για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με το επιπλέον ποσό.