Ο CEO της Audi F1 και πρώην επικεφαλής της Ferrari εξήγησε τον λόγο για τον οποίον εκείνος δεν θα είχε υπογράψει με τον Χάμιλτον εάν ήταν ακόμη στο τιμόνι της Scuderia.

Ο Ιταλός ήταν από το 2019 έως και το 2022 ο επικεφαλής της Ferrari, ενώ υπήρξε μέλος της Scuderia από το μακρινό 1995. Και παρά το ότι πλέον είναι επικεφαλής ενός άλλου οργανισμού στην F1, ο Μπινότο εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Μαρανέλο.

Έτσι, ο Μπινότο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή στην F1 η οποία δεν ήταν άλλη από εκείνην του Χάμιλτον στην Ferrari από το 2025 και μετά. «Όχι δεν θα είχα υπογράψει μαζί του. Αλλά συμφωνώ με την απόφασή του να πάει στην Ferrari, ήταν καλή κίνηση για εκείνον» δήλωσε ο Μπινότο στην Corriere della Sera.

Ο Ιταλός εξήγησε και τον λόγο. «Η Ferrari είχε επικεντρωθεί σε άλλους οδηγούς. Και εάν το ταλέντο είναι ο Λεκλέρ, τότε εκείνος έπρεπε να έχει υποστηριχθεί προς τον στόχο του πρωταθλήματος» σημείωσε.

Βέβαια ο ίδιος ο Λεκλέρ είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική του να είναι teammate του Χάμιλτον. «Όταν έχεις δίπλα σου έναν επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, τότε αυτό είναι σίγουρα καλό» είχε δηλώσει ο Σαρλ τον Αύγουστο.

Επιπλέον και ο νυν επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αποκάλυψε ότι ο Λεκλέρ ήταν πολύ θετικός σχετικά με την συμφωνία Χάμιλτον από την αρχή. «Ο Σαρλ ήταν από την αρχή σύμφωνος και αυτό με ώθησε να κυνηγήσω περισσότερο την περίπτωση Χάμιλτον. Έχουμε κοινό όραμα για την ομάδα» δήλωσε ο Γάλλος στο Formu1a.uno.

Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός έπρεπε να αναζητήσει αλλού την συνέχεια της καριέρας του μόλις έμαθε για την συμφωνία των Χάμιλτον-Ferrari. Τελικά ο Κάρλος έκλεισε με την Williams.

«Ο Μπινότο είπε ότι δεν θα υπέγραφε τον Λιούις; Θα κρατήσω την άποψή μου για τον εαυτό μου, ίσως σας την πω στο μέλλον. Για την ώρα σκέφτομαι περισσότερο την συνέχεια με την Williams. Αλλά θέλω να κερδίσω έναν ακόμη αγώνα για την Ferrari πριν πω αντίο» δήλωσε ο Ισπανός στην Marca.