Νέα αίτηση αποφυλάκισης αλλά και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του έχει υποβάλει ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως είπε η συνήγορος του κατηγορούμενου Βάσω Πανταζή σε λίγες ημέρες αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος για τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει υποστηρίζοντας ότι έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Επί της δεύτερης αίτησης έχει ήδη υποβληθεί η εισαγγελική πρόταση η οποία είναι απορριπτική. Η εισαγγελέας για τη θεμελίωση της αρνητικής πρότασης της επικαλείται το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η δευτεροβάθμια δίκη και ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά αδικήματα.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, όπως είπε η δικηγόρος έχουν ασκήσει προσφυγή και στο Δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, που επίσης θα κριθεί εν καιρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.