Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να απορρίψει την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές.

Η απόφαση Κασσελάκη να ανοίξει δικό του site με πλατφόρμα εγγραφής μελών, odikosmassyriza.gr, και ενώ υπάρχει η επίσημη σελίδα του κόμματος ο isyriza.gr, όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Προφανώς, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μπορέσει να πάει στο Συνέδριο και μάλιστα να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένος γίνεται, επιχειρεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για τον προεκλογικό αγώνα. Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται να οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι ότι, επειδή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, αυτομάτως δεν έχει και πρόσβαση στα δεδομένα του isyriza.

Η αναγγελία της δημιουργίας προσωπικής πλατφόρμας για συλλογή δεδομένων δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Παναγιωτόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για σελίδα υπεξαίρεσης του συμβόλου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παραποιημένου, όπως και της φωτογραφίας του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε αυτόν τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα του κόμματος, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται» έγραψε χαρακτηριστικά, την ώρα που μέσα στην ίδια την ιστοσελίδα που ζητάει προσωπικά δεδομένα και ταυτοποιεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έλλειμα ασφαλείας, όπως ενημερώνει στην επιλογή για τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου».Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι φωνές που ζήτησαν το κόμμα να κινηθεί νομικά εναντίον του με τον κ. Κασσελάκη.

«Είναι αδύνατον να υπάρχουν δύο πλατφόρμες στο ίδιο κόμμα. Το ένα είναι η επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο είναι κάτι στα πλαίσια ίσως κάποιας προεκλογικής εκστρατείας», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παυσανία Παπαγεωργίου στο Action24 χτες το βράδυ.

«Oποιος αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ζητάει από τους πολίτες να γράφονται στον isyriza και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωνε χτες από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος στο Attica.

Αλλα στελέχη από τους «87» εκτιμούν πως πρόκειται για έναν «παράπλευρο μηχανισμό», ενώ ορισμένοι πιο «σκληροί» κάνουν λόγο και για «παραποίηση του ονόματος του κόμματος» στην ιστοσελίδα Κασσελάκη. Σήμερα, μιλώντας στο MEGA, το μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκτίμησε πως όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο Στ. Κασσελάκης «στρώνει χαλί για το δικό του κόμμα». 

Σε μακροσκελή ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την κατηγορία ότι φτιάχνει κόμμα μέσα στο κόμμα και καλεί εκ νέου τους οπαδούς του να εγγραφούν στην ιστοσελίδα που φέρει την ονομασία odikosmassyriza.

H ανάρτηση Κασσελάκη

Μετά τον αντικαταστατικό «αποκλεισμό» της υποψηφιότητάς μου από τη μειοψηφία της ΚΕ, οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να σας αποτρέψουν να μπείτε στο επίσημο site της υποψηφιότητάς μου http://odikosmassyriza.gr.

Λίγα μόνο λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του site μας, πανομοιότυπο κείμενο άρχισε να διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της ΚΕ (με το περιεχόμενο που βλέπετε στις φωτογραφίες, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο).

Αποκαλούν την επίσημη ιστοσελίδα μου «ιστότοπο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων» με «παραποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», «ύποπτο ιστότοπο» που «μολύνει τον σέρβερ σας με ιό ή υλικό παρακολούθησης της προσωπικής σας ζωής» και καλούν ευθέως: «Μην εγγράφεστε σε αυτόν τον ιστότοπο!».

Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό πεδίο άρχισαν να διαρρέουν μέσω site της Δεξιάς και δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν μέσα από τον προσωπικό μου ιστότοπο κάνουμε… εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ (!), φτιάχνουμε «κόμμα μέσα στο κόμμα» (!), ενώ μιλούν πάλι για κυρώσεις και διαγραφές!

Όσο κι αν κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, όταν χάνεται η λογική, απαντάει η αλήθεια:

-Το σύνθημα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες. Αυτό το όνομα έγινε ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου. Κατά τον ίδιο τρόπο π.χ. το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑrestart μπορεί να γίνει site.

-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε τίτλο «ΣΥΡΙΖΑνασυγκρότηση τώρα», το φετινό «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό.

Σας παραθέτω φωτογραφίες τόσο της φετινής όσο και της περσινής φόρμας, τότε που ο ιστότοπός μας δεν ήταν «επικίνδυνος» και… αιτία διαγραφής.

Όντως συμβαίνουν επικίνδυνα πράγματα τις τελευταίες μέρες.
Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα μας.

Η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο.
Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς.

Ζητώ (εδώ και μέρες) να γραφτείτε στο http://isyriza.gr και στις τοπικές ΟΜ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να μπορέσετε να ψηφίσετε εσείς δημοκρατικά για τους συνέδρους σας και όχι ένας στενά ελεγχόμενος κομματικός μηχανισμός αντί για εσάς.

Ζητώ (με τη χθεσινή μου ανάρτηση) να γραφτείτε στη σελίδα http://odikosmassyriza.gr για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, να γίνετε εθελοντές, να είστε δίπλα μας.

Κάθε μέρα που περνάει, το συνειδητοποιείτε όλο και περισσότερο:-Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα.-Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.

Ακολουθεί η ανάρτηση που δημοσιοποίησε ο κ. Κασσελάκης στην οποία καλούνται οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ να μην εγγράφονται στην ιστοσελίδα του και να μη δίνουν προσωπικά δεδομένα:

Τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Στ. Κασσελάκη odikosmassyriza.gr

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε τη δημιουργία του νέου ιστότοπου και τόνισε: «Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να στηρίξει, πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ, να κάνει εγγραφή στο δικό μας site odikomassyriza.gr».

Η ιστοσελίδα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» περιλαμβάνει συνδέσμους για τη φόρμα εγγραφής εθελοντή, όπου αναφέρεται «Γίνε Εθελοντής – Η φωνή μας είναι το Συνέδριο» και ζητούνται στοιχεία του χρήστη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας παράλληλου κόμματος ή παρακόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τονίζουν πως ο ίδιος προσπαθεί να μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει του Συνεδρίου ώστε να να δει αν θα φτάσει ως εκεί ή αν θα αποχωρήσει νωρίτερα και προχωρώντας στο μέλλον ακόμα και στη δημιουργία δικού του κόμματος. Πάντως, δεν είναι απίθανο την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να τεθεί εκ νέου το ενδεχόμενο της διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στελέχη θεωρούν πως ο ίδιος επιμένει σε καλέσματα προς τον κόσμο, μιλάει για επιχείρηση «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας μάλιστα ότι τα μέλη της ΚΕ θα εισπράξουν την οργή του κόσμου. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως το Σάββατο στην εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΕ ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος επανέφερε την πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης με ανάρτησή του στο Χ εκτόξευσε βολές κατά των «87» για όσα αναφέρουν περί δημιουργίας παράλληλου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

Είναι τόσο απελπισμένοι, που βγαίνουν και παρουσιάζουν το επίσημο site της υποψηφιότητας Κασσελάκη http://odikosmassyriza.gr ως σελίδα… που παραποιεί το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνη για τα προσωπικά δεδομένα και καλεί σε… παράνομη εγγραφή στο κόμμα!Το ξεκίνησε ένα πολακικό φασιστοειδές, συνεχίζουν τα 87+.Εδώ λοιπόν είναι η περσινή του σελίδα με όνομα που εμπεριείχε τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής!Με την οποία, φυσικά, ήταν υποψήφιος. Γιατί πέρσι δεν είχε δοθεί η εντολή: «τελειώστε τον!».

Στην εξίσωση των κινήσεών του πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να βάλει και τις αντιδράσεις των στελεχών που τον στήριζαν μέχρι σήμερα, καθώς φαίνεται πως καταγράφεται πλέον μια διαφορετική αντίδραση, με κάποιους να παίρνουν αποστάσεις από τον έκπτωτο πρόεδρο.

Ενδεικτικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία από τη μία απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκείνη υποψήφια πρόεδρος, λέγοντας πως ο Στ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο, η ίδια ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν ο κ. Κασσελάκης, αποφασίσει να φύγει. «Θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο κ. Κασσελάκης, αλλά και εκείνος θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη πήρε και ο Βασίλης Κόκκαλης. «Ήμουν από τους πρώτους ο οποίος είπε μετά τις ευρωεκλογές ότι ο Κασσελάκης έκανε λάθη. Και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Και ότι είχε τελειώσει η περίοδος χάριτος για όλους», τη στιγμή που «δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά το μεγαλύτερό του λάθος είναι ότι πίστεψε πως υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις και ότι όλοι λειτουργούν καλή τη πίστει», ανέφερε χθες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αύριο, Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον αφού πιθανόν να υπάρξει νέα πρόταση για κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων κατά του Στέφανου Κασσελάκη και διαγραφή, αφετέρου σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή Συνεδρίου.