Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι μια καλή αφορμή για την Alfa Romeo να φανερώσει κάποια από τα μελλοντικά σχέδιά της.

Η Alfa Romeo, για δεκαετίες τώρα λείπει από την αγορά των ΗΠΑ. Αν και έχουν γίνει κάποια σχέδια να επιστρέψει εκεί, κανένα από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Τώρα, όμως αυτό ίσως γίνει πράξη.

Στο Παρίσι, ο Ζαν-Φιλίπ Eμπαρατό, ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου το οποίο θα μπορούσε να πωλείται και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, αυτό πιθανότατα θα είναι ένα πολυτελές SUV το οποίο θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως η BMW iX ή η Porsche Cayenne.

O Eμπαρατό είπε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τον Σάντο Φιτσίλι, τον άνθρωπο που θα τον διαδεχτεί στη θέση του. Όπως είπε: «Μπορεί να σκεφτεί αυτή την πρόταση για την κατηγορία E τους επόμενους μήνες».

Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis. Θυμίζουμε ότι αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξηλεκτρισμένα όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Eμπαρατό δήλωσε επίσης ότι οι καινούργιες Stelvio (που θα παρουσιαστεί το 2025) και Giulia (θα παρουσιαστεί το 2026) θα βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα και «θα διατηρήσουν και θα προστατεύσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου της Alfa Romeo».

Επίσης, δήλωσε ότι τα δύο μοντέλα έχουν αποκαλυφθεί σε επιλεγμένους πελάτες της ιταλικής εταιρείας σε Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ και η αντίδρασή τους όταν τα είδαν ήταν σαν να τους χτύπησε κεραυνός.

Τέλος, είπε ότι η απόδοσή τους θα είναι «πολύ, πολύ εντυπωσιακή» και ότι η Alfa Romeo δεν επιδιώκει όγκο πωλήσεων αλλά κερδοφορία και θα προσπαθήσει να έχει υψηλό περιθώριο κέρδους σε κάθε αυτοκίνητό της.