Η εκτελεστική αντιπρόεδρος του κινεζικούς κολοσσού δεν πτοείται από τους πρόσθετους δασμούς της Ε.Ε.

Η BYD, η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, μπορεί αρχικά να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα στη -μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης- Γερμανία, μεταξύ 25.000 ευρώ και 30.000 ευρώ, δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος Στέλλα Λι σε συνέντευξη σε εφημερίδα.

Επέκρινε τους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα από τον επόμενο μήνα, στους οποίους η Γερμανία είχε αντιταχθεί, προσθέτοντας ότι η BYD θα αρχίσει να παράγει αυτοκίνητα στην Ουγγαρία, μέχρι το τέλος του 2025.

«Νομίζω ότι θα γίνουμε ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά, εδώ στην Ευρώπη», είπε ο Λι στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ενόψει της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι.

«Δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα κάνει άλλους συμβιβασμούς», είπε ο Λι. «Το λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πραγματικά ισχυρό».

Η BYD επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική για να εξυπηρετήσει τις τοπικές αγορές και να παρακάμψει τους φραγμούς στο εμπόριο που δημιουργούνται ενάντια στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία έχει ήδη ένα εργοστάσιο σε λειτουργία στην Ταϊλάνδη και θα αποκτήσει μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα με τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στην Ουγγαρία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.