Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με την διάσωση από τις αρχές της Ρωσίας, ενός άνδρα του οποίου το μικροσκοπικό σκάφος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Στο σκάφος υπήρχαν οι σοροί δύο ανδρών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε ένα μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα μικρό πλοιάριο που μοιάζει με ιστιοφόρο.

«Στις 14 Οκτωβρίου ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα νερά της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας στο Telegram. «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε το περιφερειακό γραφείο του εισαγγελέα. Νεκροί είναι αδελφός και ο 15χρονος ανιψιός του επιζώντα.

Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

Οι τρεις άνδρες απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Καμπαρόφσκιγ Κδραγ με προορισμό την πόλη Όκχα στη Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, χάθηκε η επαφή μαζί τους, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν οι Αρχές.

Ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος και έχασε περίπου 50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters.