Η Yamaha αναβάθμισε την αγαπημένη supersport R3 για το 20254 με νέο σχεδιασμό και περισσότερη τεχνολογία.

Παράλληλα με την αποκάλυψη της Yamaha R9 που τόσο περιμέναμε, η Yamaha έφερε στο προσκήνιο και το αναβαθμισμένο R3. Το μικρό supersport μοντέλο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τόσο στις πίστες όσο και στους δρόμους, συνδυάζοντας το αγωνιστικό DNA της Yamaha με την τεχνολογία της σειράς R.

Η καινούρια Yamaha R3 έχει σχεδιαστικές αλλαγές και έχει έρθει ακόμα πιο κοντά στις μεγαλύτερες R7 και R9. Πλέον είναι εξοπλισμένη με αεροδυναμικά φτερά εμπνευσμένα από την M1 του MotoGP, ενώ η ουρά είναι δανεισμένη από την R7. Η Yamaha έχει φροντίσει το φέρινγκ να είναι πιο αποτελεσματικό αεροδυναμικά και παράλληλα να βοηθάει στην ψύξη του κινητήρα.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά Euro5+ 321 κ.εκ. με απόδοση 42 ίππους και 29,5 Nm ροπής. Συνεργάζεται 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και quickshifter, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος ολίσθησης A&S για περισσότερη ασφάλεια στα κατεβάσματα σχέσεων.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο τύπου διαμάντι και συνοδεύεται από ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ. εμπρός της KYB και μονό αμορτισέρ πίσω σε αλουμινένιο ψαλίδι. Τα φρένα είναι ισχυρά με έναν δίσκο σε κάθε τροχό και ABS, ενώ οι τροχοί είναι ελαφριοί 17 ιντσών.

Η νέα Yamaha R3 διαθέτει και πολύ σύγχρονες τεχνολογίες όπως σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της οθόνη LCD, USB θύρα φόρτισης και LED φώτα. Ο αναβάτης μπορεί να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής MyRide και να περιηγηθεί σε αμέτρητα στοιχεία της μοτοσικλέτας.

Η Yamaha R3 αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση στο τέλος του 2024, ενώ θα το δούμε και στην Έκθεση EICMA 2024 στο Μιλάνο.