Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των 5 εφοριακών για το κύκλωμα εκβιασμών – «Εγκέφαλος» ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν οι πέντε συλληφθέντες στην Κέρκυρα, προκειμένου να απολογηθούν σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση εκβιασμών στην εφορία του νησιού.

Στον υποδιευθυντή της εφορίας Κέρκυρας που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας αποδίδεται το σύνολο από τις κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία φέρονται να συμμετέχουν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κληθεί προς κατάθεση τουλάχιστον ένας ακόμα λογιστής, και πως τις επόμενες ημέρες πιθανόν να κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και άλλοι υπάλληλοι αλλά και επαγγελματίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τον πλήρη έλεγχο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είχε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Υποδιευθυντής της Εφορίας Κέρκυρας. Καθόριζε τα χρήματα που θα απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες που εκβίαζαν και έκανε τη μοιρασιά ανάμεσα στον ίδιο και τους συνεργούς του.

Οι διάλογοι μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν κυνικοί.

Υποδιευθυντής: Πρέπει να δρομολογήσουμε σιγά σιγά τις υποθέσεις μας. Θύμισε μου….ποιος είναι ο λογιστής αυτού του μ***; Ο Β….;
Ελεγκτής: Τον …μ’ αυτόν μιλάει.
Υποδιευθυντής: Κάνε μια συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε. Ξέρεις κάτι, ινκόγκνιτο, πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοι θα ελεγχθούν ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να παραγραφεί η υπόθεση σου.

Στο σπίτι του ελεγκτή εφοριακού εντοπίστηκε η κρύπτη στο κούφωμα πόρτας, μέσα στην οποία είχε κρύψει 7.450 ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης.