Ισραήλ: Οι IDF βρήκαν τούνελ της Χεζμπολάχ κάτω από χωριό με αμάχους – Χρησίμευε ως βάση για επίθεση αντίστοιχη της 7ης Οκτωβρίου

Δυνάμεις των IDF από την 8η εφεδρική ταξιαρχία, που επιχειρούν στην ανατολική πλευρά του νότιου Λιβάνου, κατέλαβαν ένα υπόγειο συγκρότημα που ανήκε στην επίλεκτη δύναμη Radwan της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Το συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει σήραγγες μήκους 800 μέτρων, βρίσκεται κάτω από ένα χωριό, το οποίο δεν έχει σχέση με την οργάνωση αναφέρει ο στρατός. Οι σήραγγες περιλαμβάνουν ένα υπνοδωμάτιο και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF ταξίαρχο Daniel Hagari, το συγκρότημα σχεδιάστηκε για να φτάσει ένα τάγμα Radwan, να ντυθεί και στη συνέχεια να κατευθυνθεί στο Ισραήλ με τα πόδια και με μοτοσικλέτες, σε μια επίθεση ανάλογη της επίθεσης που έκανε η Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Οι δυνάμεις των IDF κατέλαβαν το συγκρότημα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και βρήκαν πυραύλους κατά ελικοπτέρων, βλήματα όλμων, τουφέκια και άλλα πυρομαχικά.

Ένας από τους άνδρες της Χεζμπολάχ ήταν ως πρόσφατα στο καταφύγιο και σκοτώθηκε από επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους Times Of Israel.

IDF soldiers from the 8th Brigade move through an 800-meter-long underground Hezbollah complex, stocked with food, weapons, and motorbikes. pic.twitter.com/oKD9OOWAFb
— Lazar Berman (@Lazar_Berman) October 14, 2024