Ο πατέρας του τραυματισμένου στρατιώτη αφηγείται την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση στο Ισραήλ, όπως τα άκουσε από τον γιο του.

«Ο γιος μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Beilinson», εξήγησε ο πατέρας του στρατιώτη που ήταν παρών και από τύχη γλίτωσε τη ζωή του στην αιματηρή επίθεση.

«Έχει σχετικά ελαφρά τραύματα, με θραύσματα στο πρόσωπό του και έχει χάσει την ακοή του από το ένα αυτί», είπε ο πατέρας στην Jerusalem Post.

Ο Σούκι είναι πατέρας ενός από τους στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ το βράδυ της Κυριακής σε στρατιωτική βάση της Ταξιαρχίας Γκολάνι, κοντά στην Μπινγιαμίνανα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στο Maariv αφηγήθηκε την περιγραφή του γιου του για το γεγονός.

Τέσσερις νεκροί από την αιματηρή επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Η επίθεση της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους επτά, με πάνω από 60 τραυματίες, σε μια επίθεση που η λιβανέζικη οργάνωση ισχυρίστηκε ότι είχε στόχο τη βάση της Ταξιαρχίας Γκολάνι των IDF στην περιοχή.

«Ο γιος μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Beilinson», εξήγησε ο Σούκι. «Έκαναν αξονική τομογραφία και θα πάρουμε τα αποτελέσματα σήμερα. Ανησυχώ βαθύτατα για τους σοβαρά τραυματίες και, φυσικά, σκέφτομαι εκείνους που σκοτώθηκαν. Ήταν εκπαιδευόμενοί του στη μονάδα. Είναι δύσκολο, αλλά οι στρατιώτες είναι δυνατοί».

Οι παρακάτω φωτογραφίες και τα βίντεο φέρονται να αποτυπώνουν την κατάσταση στη βάση Golani μετά την επίθεση με drones:

«Έλαβα ένα μήνυμα από τον γιο μου, το οποίο έλεγε: “Ένα UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) έπεσε στη βάση, αλλά είμαι απολύτως καλά”. Είναι διοικητής ομάδας νεοσυλλέκτων», πρόσθεσε ο πατέρας του στρατιώτη.

«Έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που θύμιζε τρομοκρατική επίθεση – έτσι το περιέγραψε. Βγήκε αμέσως έξω και με ενημέρωσε ότι τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Στην αρχή ανέφεραν το νοσοκομείο Ραμπάμ, αλλά αργότερα είπε ότι τον μετέφεραν με ελικόπτερο στο Μπίλινσον», τόνισε ο πατέρας.

«Κάθονταν στην τραπεζαρία, έτοιμοι να φάνε. Σε μια στιγμή, από απόσταση όχι μεγαλύτερη από πέντε μέτρα, είδε ακριβώς σε ποιο τραπέζι έπεσε το drone. Δεν κοίταξε στο ταβάνι, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι επρόκειτο για UAV. Είδε στρατιώτες σε κρίσιμη κατάσταση – ανθρώπους που γνώριζε καλά, τους δικούς του εκπαιδευόμενους. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα. Κάποιες από τις μητέρες τον κάλεσαν, αλλά, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε μεγάλη ελπίδα, δεν απάντησε. Αυτό δεν ήταν δική του ευθύνη», πρόσθεσε.

«Υπήρχε ένας άλλος τραυματίας δίπλα του», σημείωσε ο Σούκι.

«Είναι πολύ αποφασισμένοι. Ήθελαν να επιστρέψουν στους στρατιώτες τους και να τους παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας. Είπε ότι, αφού τα θραύσματα χτύπησαν το πρόσωπό του, οι δυνάμεις έφτασαν γρήγορα και απομάκρυναν όποιον μπορούσαν. Περιέγραψε μια στιγμή που, λόγω της ποσότητας του αίματος, οι άνθρωποι γλιστρούσαν στο πάτωμα. Ήταν μια πραγματικά ζοφερή σκηνή».

Ανησυχητικό το timing -Σαν να ήξεραν πού και πότε θα χτυπήσουν

«Κανονικά, τρώνε σε διαφορετική ώρα, αλλά εκείνη την ημέρα έτυχε να φάνε εκείνη την ώρα και τότε έγιναν όλα», δήλωσε ο πατέρας του στρατιώτη στο τέλος της συνέντευξης.

«Υποθέτω ότι θα γίνει έρευνα. Δεν φαίνεται εφικτό ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να φτάσει σε εκείνο το σημείο. Εννοώ την ακρίβεια – δεν ήταν τυχαίο: τόσο η τοποθεσία, η τραπεζαρία, όσο και η χρονική στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική ανησυχία», σημείωσε ο πατέρας.

Τη βάση που επλήγη χθες επισκέφθηκε σήμερα στέλεχος των IDF: