Το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο SUV της BYD πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Παρίσι.

Η BYD παρουσίασε επίσημα το Sealion 7 στους Ευρωπαίους πελάτες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Συνδυάζοντας σπορ απόδοση, κομψή σχεδίαση SUV, ηλεκτρικές τεχνολογίες αιχμής και μία καμπίνα με μεγάλους χώρους, το νέο μοντέλο επεκτείνει σημαντικά το αποτύπωμα της BYD στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Το Sealion 7 είναι το όγδοο όχημα νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που λανσάρει η BYD στην Ευρώπη τοποθετώντας δυναμικά τον κατασκευαστή στην καρδιά μιας από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων.

Με συνολικό μήκος 4,83 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.930 χιλιοστά, σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά όπως η ασφάλεια που προσφέρει στα μακρινά ταξίδια η ταχύτητα ταχείας φόρτισης έως και 230 kW και οι εκπληκτικές επιδόσεις, το Sealion 7 ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών που αναζητούν ένα σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το μπροστινό μέρος του Sealion 7 ενσωματώνει ένα μοτίβο σε σχήμα «X», γνωστό από άλλα μοντέλα της Ocean Series. Το θέμα του Ωκεανού (Ocean) διατηρείται μέσω της χρήσης των «πλευστών» προβολέων LED Dual U και των βαθιά σμιλευμένων καμπυλών που θυμίζουν την κίνηση των κυμάτων.

Το προφίλ είναι έντονο σε χαρακτήρα, με το χαμηλό μπροστινό μέρος να έρχεται σε ισορροπία σε σχέση με την στρογγυλεμένη οροφή και το τύπου fastback πίσω μέρος που κοσμείται από μια λεπτή τύπου ducktail αεροτομή.

Πιο πίσω, τα φτερά είναι μυώδη και αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες απόδοσης και τη δυναμική του Sealion 7. Αμέσως μετά υπάρχει μια φωτεινή υπογραφή σε όλο το πλάτος της πόρτας του χώρου αποσκευών που περιλαμβάνει την τελευταία εξέλιξη των φώτων «water-drop» της Ocean Series.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι κατά 10 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό του BYD Seal, αλλά η διαφορετική κατηγορία στην οποίο κατατάσσεται αντικατοπτρίζεται καλύτερα στο ύψος του αμαξώματος, καθώς η γραμμή οροφής του Sealion 7 είναι κατά 160 χιλιοστά ψηλότερη από αυτή του σεντάν μοντέλου.

Το Sealion 7 βασίζεται στην υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική οχήματος της εταιρείας, e-Platform 3.0. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα διαθέτει την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery της BYD, που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των μοντέλων που παρουσιάζει η μάρκα στην Ευρώπη.

Η τεχνολογία που υιοθετεί αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική σε επίπεδο χωροταξίας καθώς επιτρέπει τη συμπίεση περισσότερων στοιχείων στον ίδιο χώρο από ό,τι με μια συμβατική δομή μπαταρίας.

Το νέο Sealion 7 διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Στην ισχυρότερη έκφανσή του, με δύο κινητήρες και έξυπνη τετρακίνηση, το ολοκαίνουργιο SUV μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλ./ ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 215 χλ./ ώρα. Αναφορικά με τη φόρτισή του, μπορεί να επαναφορτιστεί με ταχύτητες έως και 230 kW.

Στο δρόμο, το Sealion 7 διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 για να προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία και δυναμική.

Η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση όχι μόνο πολύ υψηλών επιπέδων στρεπτικής ακαμψίας αλλά και χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό και ασφαλή έλεγχο του οχήματος.

Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της σειράς Ocean Series, το ταμπλό του Sealion 7 συνδυάζει την τυπική υψηλή τεχνολογία της BYD με ρέοντα σχήματα και μια κεντρική κονσόλα δύο επιπέδων που εξασφαλίζει μια «αέρινη» κομψότητα.

Ακόμα και οι χειρολαβές των θυρών είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός «αιωρούμενου φτερού». Σε καμπίνα υιοθετούνται τα καλύτερα στην κατηγορία υλικά, όλα υψηλής ποιότητας, ενώ ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση από δέρμα vegan ή Nappa. Διατίθενται δύο χρωματικές επιλογές, που συμπληρώνουν τις τέσσερις εξωτερικές αποχρώσεις.

Οι τιμές και οι πλήρεις προδιαγραφές του BYD Sealion 7 θα ανακοινωθούν στις ευρωπαϊκές αγορές στο εγγύς μέλλον. Το νέο SUV θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, με το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά να αναμένεται προς τα τέλη του έτους.