Ισραήλ: Έπληξε χωριό βαθιά στον βόρειο Λίβανο – Ποιος ήταν ο στόχος

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου αναφέρει ότι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άτομα. Η επίθεση έπληξε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ χτυπά τόσο Βόρεια, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ που θεωρητικώς είναι στόχος του πολέμου έχει παρουσία κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ ενδέχεται να είχε ως στόχο έναν ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Στο χωριό Αιτού, πλειοψηφούν οι χριστιανοί, όπως ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Το Ισραήλ δεν έχει επιτεθεί στον συγκεκριμένο στόχο από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, σύμφωνα με τον ιστότοπο Maariv, ο οποίος επικαλείται επίσης λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία επίσης αναφέρουν ότι το σπίτι στην περιοχή που έγινε η επίθεση ήταν νοικιασμένο από έναν από τους δημοσιογράφους του καναλιού Al-Manar που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της συστοιχίας αντιαρματικών πυραύλων της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις  Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυας (IDF).

Ο Μοχάμεντ Καμέλ Ναΐμ έγινε στόχος στη Ναμπατίγια, ανέφερε ο στρατός. Ο Ναΐμ ήταν υπεύθυνος για τα πυρά αντιαρματικών πυραύλων που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, λένε οι IDF κι έδωσαν πλάνα από το χτύπημα.

כלי טיס של חיל האוויר תקף במרחב נבטיה שבלבנון, וחיסל את המחבל מחמד כאמל נעים, מפקד מערך טילי הנ”ט ביחידת רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה >> pic.twitter.com/ikeTmhjwxG
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 14, 2024

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέρριψε επίσης δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν προς το Ισραήλ από τη Συρία, αναφέραν οι IDF.  Τα drones αναχαιτίστηκαν πριν περάσουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι χερσαίες δυνάμεις του IDF και η ισραηλινή αεροπορία σκότωσαν δεκάδες πράκτορες της Χεζμπολάχ σε μάχες από κοντά και σε αεροπορικές επιδρομές, λέει ο στρατός.  Η IAF έπληξε 200 στόχους τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών, θέσεων αντιαρματικών πυραύλων, στρατιωτικών φυλακίων και κρυψώνες όπλων, σύμφωνα με τις IDF.

כלי טיס של חיל האוויר תקף במרחב נבטיה שבלבנון, וחיסל את המחבל מחמד כאמל נעים, מפקד מערך טילי הנ”ט ביחידת רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה >> pic.twitter.com/ikeTmhjwxG
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 14, 2024