Βραβεία μαθητών: Ηγετικός Ενεργειακός Όμιλος τιμά τους αριστούχους

Σε αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων έχουν βραβευθεί εκατοντάδες μαθητές φέτος, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιεί o Όμιλος HELLENiQ ENERGY για την υποστήριξη της νεολαίας στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία τίμησε συνολικά 724 αριστούχους απόφοιτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων πανελλαδικά σε διαδοχικές εκδηλώσεις στην Δυτική Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Λάρισα και την Αθήνα.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης της HELLENiQ ENERGY κα Γεωργία Λασανιάνου, σε στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης αριστούχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Φέτος ειδικά, το πρόγραμμα περιέλαβε και βραβεία για αποφοίτους Λυκείου στην περιοχή της Θεσσαλίας, που ακόμα δοκιμάζεται από τις συνέπειες των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023.

Η βράβευση 295 μαθητών ήταν από όμορους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας νομούς, και 429 ήταν απόφοιτοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην υποστήριξη διαφόρων πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και νεολαίας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν επιβραβευθεί περισσότεροι από 5.300 απόφοιτοι που διακρίθηκαν για τις άριστες επιδόσεις τους και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επίσης, στην τελευταία δεκαετία, η HELLΕNiQ ENERGY έχει επενδύσει περισσότερα από €15 εκατ. στην εκπαίδευση, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι επωφελήθηκαν τουλάχιστον 300.000 μαθητές και φοιτητές πανελλαδικά.
Ομαδική φωτογραφία από την βράβευση αριστούχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επλήγη από την περσινή θεομηνία.

Η HELLENiQ ENERGY έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη της νέας γενιάς ως μια στάση αυτονόητη, γιατί στους νέους αριστούχους αντικρίζει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους, ανυπομονώντας να γιορτάσει τα επιτεύγματά τους, ανεξάρτητα από το αν είναι μικρά, μεγαλύτερα ή κορυφαία.

Ξεχωριστό στίγμα έδωσε ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, βραβεύοντας τους αριστούχους. Παρουσιαστές των εκδηλώσεων που έγιναν τον Σεπτέμβριο ήταν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Ιλένια Ουίλιαμς, inspirational speaker η stand-up comedian Κατερίνα Βρανά.

Παρευρέθηκαν επίσης στις διάφορες εκδηλώσεις κορυφαία δημόσια πρόσωπα, που άκουσαν το όραμα των βραβευθέντων.

«Οραματίζομαι έναν καλύτερο κόσμο, πιο ειρηνικό, πιο φιλικό», δήλωσε ο Χρήστος Λούκας, που πέρασε στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος επιδιώκει έναν «ενεργό ρόλο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπόλοιπους».