Λαθρεμπόριο χελώνων: Συνελήφθη γυναίκα που προσπάθησε να περάσει λαθραία 29 χελώνες στον Καναδά – Η καθεμία πωλείται για 1.000 δολάρια

Η Ουάν Γι Νγκ, 41 ετών, συνελήφθη το πρωί της 28ης Ιουνίου σε ένα Airbnb στην περιοχή Κάναν, καθώς ετοιμαζόταν να μπει σε ένα φουσκωτό καγιάκ κρατώντας μια τσάντα αθλητικών ειδών στη λίμνη Γουάλας, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε πράκτορας της συνοριοφυλακής σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Οι συνοριοφύλακες είχαν ενημερωθεί από την Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) ότι δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που θεωρούνταν σύζυγός της, είχαν αρχίσει να κωπηλατούν από την καναδική πλευρά της λίμνης προς τις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα και μεταδίδει το Associated Press.

Οι πράκτορες έψαξαν την βαριά τσάντα της και βρήκαν 29 ζωντανές χελώνες ανατολικού κουτιού, οι οποίες ήταν τυλιγμένες μεμονωμένα σε κάλτσες.

Οι ανατολικές χελώνες κουτιού είναι γνωστό ότι πωλούνται στην κινεζική μαύρη αγορά για 1.000 δολάρια η καθεμία.

Το κινητό τηλέφωνο της Ουάν Γι Νγκ κατασχέθηκε και οι Αρχές, μετά από έρευνα, ανακάλυψαν επικοινωνίες που έδειχναν ότι προσπαθούσε να περάσει λαθραία τις χελώνες στον Καναδά ώστε να πωληθούν τελικά στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τη παραδοχή ενοχής της 41χρονης.

Η Νγκ, που προέρχεται από το Χονγκ Κονγκ και ζούσε στον Καναδά, παραδέχτηκε την Παρασκευή την ενοχή της για απόπειρα παράνομης εξαγωγής και αποστολής 29 ανατολικών χελωνών κουτιού εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα VTDigger, η οποία ανέφερε πρώτη το περιστατικό.

Η Νγκ πρόκειται να καταδικαστεί τον Δεκέμβριο και αντιμετωπίζει ποινή έως 10 ετών φυλάκισης και πρόστιμο έως 250.000 δολαρίων.