Λίγα 24ωρα μετά αποκαλυπτήρια του νέου εργαλείου της βρετανικής μάρκας, ο Richard Mille, παρουσιάζει το… κάτι παραπάνω.

Η ελβετική εταιρεία ρολογιών πολυτελείας, ιδρύθηκε το 2001, εδρεύει στο Les Breuleux και γρήγορα απέκτησε φανατικούς φίλους, αλλά και επικριτές, όπως κάθε premium κατασκευαστής. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την υποστήριξή της σε διάφορες άλλες βιομηχανίες, όπως αεροσκάφη, ιστιοπλοΐα, αυτοκίνητα και αγώνες, τένις, γκολφ, πόλο ή ακόμα και στην τέχνη.

Η τελευταία κορυφαία συνεργασία είναι με τη McLare Automotive. Αυτό το ρολόι έχει στον πυρήνα του την «πιο υψηλής απόδοσης αυτόματη κίνηση χρονογράφου της εταιρείας, τον RMAC4», μια καρδιά που χτυπά με ταχύτητα 5Hz ή 36k δονήσεις ανά ώρα.

Ως εκ τούτου, ο υψηλός ρυθμός ταλάντωσης επιτρέπει σε αυτό το μοντέλο να γίνει χρονογράφος κλασμάτων δευτερολέπτων με ένα διαμέτρημα που είναι αρκετά γρήγορο για να καταγράφει τους χρόνους που έχουν περάσει ,μέχρι το ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Διαθέτει, επίσης, έναν κατακόρυφο συμπλέκτη και δύο τροχούς έξι στηλών για να επιτρέψει την “ακριβή και εξαιρετικά ομαλή ενεργοποίηση του χρονογράφου”, η κίνηση του RM 65-01 McLaren W1 κάθεται σε λαστιχένιες βάσεις αντί για ένα κλασικό δακτύλιο περιβλήματος, και υπάρχει επίσης ένα σύστημα «ταχείας περιέλιξης» με ένα ειδικό τεμάχιο ώθησης. κατασκευασμένο από πορτοκαλί Quartz TPT για να επιτρέπει το απόθεμα ισχύος 60 ωρών.

H ειδική σχεδίαση περιλαμβάνει θήκη Carbon TPT 43,84 x 49,94 x 16,19 mm, ρότορα περιέλιξης 480 τμημάτων και μεταβλητής γεωμετρίας, βάση από τιτάνιο κατηγορίας 5, καθώς και μαύρο PVD και γκρι γέφυρες τιτανίου βαθμού 5 που έχουν υποστεί ειδική επεξαρσία.

Δεν υπάρχει αναφορά στην τιμή του συλλεκτικού ρολογιού, αλλά αντιλαμβάνεστε εύκολα, ποιο είναι το προφίλ των υποψήφιων αγοραστών του…