Περισσότερες από 120 οι συμμετοχές στον 18ο Διαγωνισμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 η απονομή των βραβείων στις τρεις καλύτερες ανά κατηγορία συμμετοχές

Κι αυτή την Άνοιξη, κι αυτό το Καλοκαίρι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών «πλημμύρισε» από… χρώματα κι αρώματα! Στις χιλιάδες φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και λουλουδιών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος πρασινισμού του δήμου, ήρθε να προστεθεί η ευαισθησία και η αγάπη των πολιτών που μετέτρεψαν για μια ακόμη φορά τους δικούς τους καθημερινούς χώρους σε ανθισμένους κήπους!

Αρκούσε μόνο η πρόσκληση-πρόκληση του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, που με κεντρικό σύνθημα «Ελάτε να πρασινίσουμε τα μπαλκόνια μας, ελάτε να πρασινίσουμε το δήμο μας!» έδωσαν το σύνθημα σε κάθε γειτονιά του δήμου να ομορφύνουμε τη ζωή μας με περισσότερο χρώμα και άρωμα.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Αυτό έγινε στις αρχές της Άνοιξης όταν και ξεκίνησε ο 18ος Διαγωνισμός για το «Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο», δίνοντας συνέχεια στη διαρκή και σταθερή εκστρατεία του δήμου για την ενίσχυση του πρασίνου, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτό στη Θεσσαλονίκη διαρκώς μειώνεται (μόλις 2 τ.μ. ανά κάτοικο, με κατώτερο επιτρεπτό τα 9 τ.μ./κατ.), και η ρύπανση της ατμόσφαιρας από μικροσωματίδια γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες δράσεις με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας που γίνεται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Χορηγός Επικοινωνίας

Και η ανταπόκριση των δημοτών και κατοίκων, από κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου, στην πρόσκληση του δήμου Νεάπολης-Συκεών ήταν τέτοια που οι συμμετοχές στον 18ο Διαγωνισμό ξεπέρασαν τις 120, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον περσινό. Σ΄ αυτό συνετέλεσε και η δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης από οργανωμένα κλιμάκια του δήμου με τη διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλη την έκταση του δήμου, όπως επίσης και μέσα από σχετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Οι πρώτοι που… γεύτηκαν την ομορφιά των χρωμάτων και των αρωμάτων ήταν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των συμμετοχών, που συστάθηκε στο πλαίσιο του 18ου Διαγωνισμού, καλούμενα να επιλέξουν τις τρεις καλύτερες ανά κατηγορία, και στις οποίες θα απονεμηθούν ειδικά βραβεία. Αυτό θα γίνει στην ειδική Εκδήλωση Απονομής Βραβείων την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη), σε μια εκδήλωση που αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών των δημοτών και κατοίκων του δήμου για τη δημιουργία και συντήρηση καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου.

«Η συμμετοχή των συνδημοτών και συμπολιτών μας στον φετινό διαγωνισμό ήταν τέτοια που μας οπλίζει με περισσότερη δύναμη και όρεξη για να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε την προσπάθειά μας για έναν πράσινο δήμο. Χαιρόμαστε, όμως, ιδιαίτερα όταν κάθε χρόνο βλέπουμε η προσπάθειά μας αυτή να αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους πολίτες στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο είναι υπόθεση όλων», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, υπογραμμίζοντας ότι «η προσεχής Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων θα είναι μια γιορτή πρασίνου, στην οποία όλοι είναι νικητές…».