Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Κέρκυρα, που αποτελούνταν από εφοριακούς και έναν λογιστή, και η οποία εκβίαζε επιχειρηματίες.

Επόπτης της ΔΟΥ: Πάω να πάρω υπογραφές πριν και να γυρίσω του λέω Σάββατο (ακατάληπτη φράση). Να μου λέει το Σάββατο, βρεθήκαμε Κυριακή, το άφησα μια – δυο μέρες, γι’ αυτό δεν σε πήρα χτες λέω άστον καλύτερα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, 5 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, συνέργεια σε δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Επόπτης της ΔΟΥ: Ήταν κύριος. Βρεθήκαμε εκτός έτσι κι αλλιώς, μου λέει (όνομα), δυσκολεύτηκε μου λέει, του λέω κύριος όμως ότι έχουμε πει, ήταν κύριος, τον ευχαρίστησα και εγώ από την μεριά μας έτσι.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Ωραία μια χαρά, μια χαρά. Άστα μέσα εκεί. (ακατάληπτη φράση).

Κέρκυρα: Η σπείρα ζητούσε λεφτά για να τακτοποιήσει υποθέσεις

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προηγήθηκε καταγγελία που αφορούσε την παράνομη δράση δύο υπαλλήλων Δ.Ο.Υ., οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν από επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσουν εκκρεμή υπόθεσή του.

Επόπτης της ΔΟΥ:: Να το δεκαχ, δεκαπέντεδεκαπέντε. Εκατό τις εκατό.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Αυτό είναι το δεκατέσσερα των εργαζόντων, των εργαζομένων.

Επόπτης της ΔΟΥ: Προϊστάμενε εκατό τοις εκατό, σίγουρος δεν υπάρχει περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Μάιο του 2024, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, όπου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Το δέκα δεν είναι το iphone αυτό; Το δέκα;

Η απαίτηση των χρημάτων γινόταν, κατά κύριο λόγο, μέσω ιδιώτη – λογιστή, μέλους της οργάνωσης, προκειμένου να μην έχουν άμεση επαφή τα μέλη – υπάλληλοι με τα θύματά τους, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης τόσο κατά τη δράση τους όσο και κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Επόπτης της ΔΟΥ: (ακατάληπτη φράση) Μας ευχαρίστησε (ακατάληπτη φράση) εμείς ευχαριστούμε.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Την άλλη τη φιλενάδα μας; Την είδες; (ακατάληπτη φράση)

Σε μία από τις συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης η οποία αλιεύτηκε από τους αστυνομικούς, ένα από τα μέλη της αναφέρει ξεκάθαρα τον λόγο της συμμετοχής του στην σπείρα. «Εγώ να γεμίσω την τσέπη μου θέλω,το ‘χω πει » λέει χαρακτηριστικά.

Επόπτης της ΔΟΥ: Απλώς φοβόταν πολύ ο (όνομα). Μου άλλαξε δύο τοποθετήσεις. Του χα πει κάτι στο γήπεδο εκεί στον (ακατάληπτη φράση) μου λέει σε ένα καφέ μου λέει μετά απ’ έξω. Του λέω καλύτερα στο γήπεδο. Μετά μου λέει δεν πάμε προς την Κασσιόπη. Ω ρε φιλέ του λέω πάμε όπου θέλεις.

Σε άλλη συνομιλία μεταξύ του επόπτη της ΔΟΥ και του υποδιευθυντή αναφέρεται ότι ο ένας του συνάντησε έναν φορολογούμενο και ότι ΄«ήταν κύριος».

Επόπτης της ΔΟΥ: Μετά πήγαμε στην παραλία που ήταν εκεί και τα παιδιά του.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Κοίταγε δηλαδή μήπως τον ακολουθεί κανείς;

Επόπτης της ΔΟΥ: Ναι φοβόταν. Σταμάτα ρε του λέω (ακατάληπτη φράση).

Επόπτης της ΔΟΥ: Ναι αυτό του είπα κι εγώ. Μου λέει αυτά που άκουγα μου λες.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Αυτά γίνονται πάλι αλλά και να σου πω και κάτι; Αυτός που είναι επικίνδυνος πες του, είναι αυτός που λες. Αυτός εδώ κέρδισε δέκα και έδωσε ένα.

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Είναι μ@@@@ας άμα δεν κάνει κάτι. Γιατί μετά θα πέσει, θα βρεξεί π@@@@@ς. Λοιπόν, άμα ο άλλος που είναι να κερδίσει δύο (2) του ζητάς ενάμιση (1.5) τώρα μπαμ αυτό είναι επικίνδυνο, αν ο άλλος είναι ο κ@@ος του ορθάνοικτος παντού και του κατασχέτουν το σπίτι και έχει να πληρώσει κάτι άμεσα αλλά και εσύ του λες εγώ θέλω τόσα γιατί θα σε γ@@@σω είναι επικίνδυνος. Περιπτώσεις τέτοιες το ξέρει μήνες πρινσυν ότι το κερδίζει επί δέκα επί δεκαπέντε

Επόπτης της ΔΟΥ: Και έψαχνε την πρόσβαση και δεν την είχε . Φοβόταν λόγω του αλλουνού περιστατικού έτσι; έχει (ακατάληπτη φράση) τρελαθεί ακατάληπτη φράση

Υποδιευθυντής της ΔΟΥ: Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν σκάει ποτέ πρόβλημα μην αγχώνεσαι.

Επόπτης της ΔΟΥ: Όχι ρε μετά με πήρε και γελάγαμε. Το βράδυ πήρα τηλέφωνο τον όνομα και του λέω (ακατάληπτη φράση) είμαι πόλη έτσι. Άντε γεια (γέλια)