Σταμάτησε να ξυπνά την γυναίκα του το πρωί και την απέλυσαν – «Τώρα, μου ζητάει τον μισό μισθό μου μέχρι να βρει καλύτερη δουλειά»

Σταμάτησε να ξυπνά τη γυναίκα του το πρωί – «τώρα που την απέλυσαν μου ζητάει τον μισό μισθό μου μέχρι να βρει καλύτερη δουλειά»

Ένας 26 χρονος άνδρας και η σύντροφός του, Jess, 28 ετών, έχουν σχέση εδώ και τρία χρόνια και συγκατοικούν.

Το μόνο πρόβλημα στη σχέση τους είναι πως, η Jess δεν είναι καθόλου πρωινός τύπος.

Όπως εξηγεί ο άνδρας, η γυναίκα του κοιμάται στις δύο ή τρεις κάθε βράδυ, αλλά το πρωί πρέπει να σηκωθεί στις οκτώ.

«Έχω προσπαθήσει να την κάνω να κοιμάται νωρίτερα για να μπορεί να ξυπνήσει στην ώρα της, αλλά εκείνη επιμένει ότι δεν την βολεύει γιατί δεν έχει χρόνο να κάνει αυτά που θέλει».

«Εφόσον τελειώνει τη δουλειά στις 4, είναι προφανές ότι λέει ψέματα, αλλά δεν είπα να μην πιέσω την κατάσταση».

Αναγκάζει τον σύντροφό της να την ξυπνάει το πρωί. Εκείνος, ξυπνάει κατά τις πέντε, πηγαίνει για τρέξιμο, κάνει μπάνιο και τρώει πρωινό. Μετά, κατά τις επτάμιση, ξυπνάει και τη Jess.

Ο άνδρας καταλαβαίνει πόσο αστείο είναι να ξυπνάει μια γυναίκα 28 ετών. Όμως, δεν θα είχε πρόβλημα αν η κοπέλα του δεν γινόταν έξαλλη μαζί του, επειδή την ξυπνάει.

Κάθε πρωί που ετοιμάζεται να την ξυπνήσει, κάνει ολόκληρη προετοιμασία. Ανάβει σιγά – σιγά τα φώτα, μετά την ξυπνάει γλυκά. Την πρώτη φορά, ξυπνάει, πηγαίνει στο μπάνιο, ωστόσο, μετά γυρνάει στο κρεβάτι και ξανακοιμάται.

Το χειρότερο όλων είναι η στάση της. Η Jess είναι εριστική όταν ξυπνάει το πρωί. Τον βρίζει και τον προσβάλλει που την ξυπνάει.

Κάθε φορά που πάει να της μιλήσει για τον τρόπο της, εκείνη βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίας. Για παράδειγμα, του λέει «Νύσταζα και δεν το κατάλαβα. Τι θέλεις να κάνω πια;»

Την περασμένη εβδομάδα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο άνδρας πήγε πάλι να την ξυπνήσει.

Όπως κάθε φορά, την ξύπνησε γλυκά. Όταν εκείνη σηκώθηκε, του είπε ότι βρωμάει, έκανε ότι της έρχεται να κάνει εμετό και του είπε να κάνει μπάνιο.

«Εν τω μεταξύ, είχα ήδη πλυθεί και γενικά προσέχω πολύ την υγιεινή μου», εξηγεί ο ίδιος.

Την ίδια μέρα, της είπε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που την ξυπνούσε.

«Βαρέθηκα τα πρωινά της ξεσπάσματα και τις γκριμάτσες που κάνει επειδή ξυπνάει πρωί».

«Της είπα ότι δεν πρόκειται να την ξαναξυπνήσω. Όπως ήταν αναμενόμενο, θύμωσε, αλλά της ξεκαθάρισα ότι θα πρέπει να σηκώνεται μόνη της».

Το πρωί της Δευτέρας, μετά το περιστατικό, η Jess δεν κατάφερε να ξυπνήσει. Την πήρε ο ύπνος, με αποτέλεσμα να αργήσει μια ολόκληρη ώρα στη δουλειά.

Επειδή, είχε καθυστερήσει αρκετές φορές να πάει στη δουλειά στο παρελθόν, την απέλυσαν την ίδια μέρα.  Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο, το μεσημέρι, τον πήρε έξαλλη τηλέφωνο, για να του φωνάξει και να τον κατηγορήσει που απολύθηκε. Στο σπίτι, του φώναξε ακόμη περισσότερο και απαίτησε να της δίνει ποσοστό από τον μισθό του, μέχρι να βρει καλύτερη δουλειά.

«Νιώθω ότι την ανάγκασα να αρχίσει να ξυπνάει νωρίς, από την μια μέρα στην άλλη. Ίσως ήταν πολύ απότομο. Συν τοις άλλοις, την αγαπούσε πολύ τη δουλειά της».

«Τουλάχιστον, μήπως έπρεπε έστω να προσπαθήσω να την ξυπνήσω;»