Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κατοχύρωσε τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης της αγαπημένης του φράσης «Simply lovely», από το γραφείο διανοητικής ιδιοκτησίας της EE.

Ήταν πριν από επτά περίπου χρόνια όταν ο Μαξ Φερστάπεν προσπερνούσε τον poleman Φέτελ στην εκκίνηση του μεξικανικού GP του 2017. Το σχόλιο του Ολλανδού στο team radio μόλις πήρε την πρωτοπορία ήταν το «Simply lovely», δηλαδή «απλά υπέροχο».

Οι φίλοι του σπορ θα άκουγαν πολλές ακόμη φορές την φράση αυτή από τον Φερστάπεν. Συνήθως μετά από κάποια νίκη του ή από κάποια εντυπωσιακή του pole. Το «Simply lovely» έγινε η πιο χαρακτηριστική φράση του Μαξ. Έτσι ο Ολλανδός αποφάσισε να κατοχυρώσει και την αποκλειστική εμπορική του εκμετάλλευση!

Ο Φερστάπεν κατέθεσε την σχετική αίτηση στο EUIPO στις 21 Μαΐου του 2024. Το γραφείο δημοσιοποίησε την αίτηση του Μαξ στις 28 Αυγούστου. Παραδόξως, τρεις μόλις μέρες αφού ο Νόρις είχε «κλέψει» την φράση του Ολλανδού καθώς περνούσε πρώτος την γραμμή τερματισμού στο Ζάντφοορτ.

Φυσικά τόσο ο Λάντο όσο και οποιοσδήποτε άλλος θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αγαπημένη φράση του Μαξ όσο συχνά θέλει. Δεν θα μπορεί, όμως, να την χρησιμοποιεί σε μπλουζάκια, hoodies ή άλλα αναμνηστικά. Κάτι που θα πράξει σύντομα ο Μαξ Φερστάπεν! «Simply lovely» νέα για τους φίλους του Ολλανδού…