Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην Δ.Ε. Στράτου από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα», την περασμένη εβδομάδα, με το «αποτύπωμα» να είναι «βαρύ» για την περιοχή, καθώς πέραν των υλικών καταστροφών ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα από την γέφυρα του Αχελώου, ο ορμητικός χείμαρρος Ρυάκας μπάζωσε τη διώρυγα που «διώχνει» το νερό της τεχνητής λίμνης προς τον Αχελώο, ενώ της προκάλεσε και σοβαρές καταστροφές.

Παράλληλα στο ίδιο σημείο εκτεταμένες καταστροφές υπέστη το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Σε ότι αφορά στην διώρυγα, οι καταπτώσεις που σημειώθηκαν σε συνδυασμό με τα φερτά υλικά έχουν κινητοποιήσει τα συνεργεία της ΔΕΗ για τον καθαρισμό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα το δυνατόν αμεσότερα να «φύγουν» τα κυβικά νερού που έχουν συσσωρευθεί. Όπως προκύπτει από πληροφορίες του agriniopress οι εργασίες αυτές θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα, 15-20 ημερών τουλάχιστον.

Την δεδομένη χρονική στιγμή το νερό από τα φράγματα Κρεμαστών, Καστρακίου πηγαίνει στην λίμνη Στράτου ωστόσο πρακτικά η ΔΕΗ δεν έχει τη δυνατότητα να το «διώξει» προς τον Αχελώο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η λειτουργία και των τριών υδροηλεκτρικών σταθμών σε Κρεμαστά, Καστράκι και Στράτο να μην είναι αυτή που πρέπει.

Η κατάσταση αξιολογείται πάντως ως «διαχειρίσιμη» ενώ δεν προκύπτει ζήτημα αναφορικά με το παραγόμενο ενεργειακό απόθεμα.