Η νέα κανονιστική διάταξη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον δημόσιο χώρο βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, οι αντιδήμαρχοι Επιχειρηματικότητας Παντελής Καζαντζίδης και Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων Κώστας Τσιαπακίδης παρουσίασαν στους εκπροσώπους της εστίασης το νέο κανονιστικό πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεταβολές στις οποίες προχωρά η δημοτική αρχή είναι μικρές, ωστόσο, μέσα σε αυτές ενσωματώθηκαν και θέσεις που είχαν διατυπώσει στο παρελθόν οι επιχειρηματίες.

Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών έχει συμμορφωθεί και ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 20% εξακολουθεί να παρανομεί. Μάλιστα, έγινε αναφορά και σε λίστα που έχει ο δήμος με καταστηματάρχες οι οποίοι διαχρονικά δεν πληρώνουν τα ανάλογα τέλη για την άδεια και τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης και καφέ μπαρ συμφώνησαν με τις αλλαγές στην κανονιστική διάταξη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας.

Η νέα κανονιστική θα σταλεί πλέον στις Δημοτικές Κοινότητες για έγκριση, στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει από τη Δημοτική Επιτροπή και τέλος να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτιμάται ότι έως τις αρχές φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της.