Κυρία από το Λίβερπουλ μόλις παρέλαβε το πιο τρελό vintage Fiat 500 που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας ευλογημένος τόπος που έχει βγάλει θρυλικούς καλλιτέχνες και αθλητές. Μέχρι τώρα όμως δεν γνωρίζαμε ότι εκεί υπάρχει και ένα εργαστήριο μετατροπών – το The Dip Monkey Garage – στο οποίο η τρέλα περισσεύει.

Όταν η κάτοχος ενός Fiat 500 του 1965 επισκέφτηκε το γκαράζ για να αναβαθμίσει το ιταλικό της αυτοκίνητο, οι μηχανικοί του The Dip Monkey Garage έτριψαν τα χέρια τους με ικανοποίηση και ξεκίνησαν τη δουλειά. Το μικρό 500αράκι ονομάστηκε Bruno και το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να ξηλωθεί ο γνήσιος κινητήρας.

Στη θέση του πάλι τοποθετήθηκε ένας ιταλικός κινητήρας, αλλά αυτήν τη φορά προήλθε από μοτοσικλέτα της Ducati. Πρόκειται για το δικύλινδρο V2 αγωνιστικό μοτέρ της Ducati 996R ο οποίος στην στάνταρ έκδοσή του αποδίδει 135 ίππους και 105 Nm ροπής. Αυτή η ισχύς σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη καθώς στο πίσω μέρος του Fiat 500 εξέχουν δύο τεράστια carbon τελικά εξάτμισης της Termignoni.

Όσο το αμάξωμα του «Bruno» είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα συμπεριλαμβανομένων των προφυλακτήρων, της οροφής και των θυρών. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί τεράστιοι προβολείς εμπρός στυλ Rally και πιο φαρδιές ζάντες, ενώ η γιγάντια αεροτομή στο πίσω μέρος θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο από την ταινία Cars της Disney.

Αυτό που παραμένει αξεπέραστο ωστόσο είναι ότι κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί το αυθεντικό ρεζερβουάρ της Ducati 996R. Από ότι φαίνεται όμως η κυρία που παρέλαβε το διαφορετικό αυτό Fiat 500 φαίνεται να το απολαμβάνει!