Σκηνικό ολικής σύγκρουσης στήνει η πλευρά Κασσελάκη ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, καθώς κάλεσμα με sms και e-mails απευθύνουν στους οπαδούς του έκπτωτου Προέδρου, στελέχη του καθοδηγητικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας», κλιμακώνοντας την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος.
Όπως αναφέρουν στα sms που έχουν σταλεί από στελέχη των «Κασσελίστας» στους υποστηρικτές τους, οι τελευταίοι καλούνται έξω από ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή μεθαύριο, Σάββατο στο Μεταξουργείο, ενώ, κατά πληροφορίες, τα στελέχη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, επιχειρώντας να μην υπάρξει απαρτία στο καθοδηγητικό όργανο, παραμένοντας εκτός της αίθουσας, όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση. 
Σε περίπτωση που ακολουθήσουν την ίδια στάση τα μέλη της ΚΕ που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη, τότε τα σχέδια των «87» να βγάλουν τον Κασσελάκη από τη λίστα των υποψηφίων για την ηγεσία θα μπλοκαριστούν, καθώς απαιτούνται 148 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, για να υπάρξει απαρτία και τα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα διαθέτουν 130 μέλη.
Δείτε το SMS που έχει σταλεί στους υποστηρικτές του Κασσελάκη:  
Κλείσιμο
Το ραντεβού των υποψηφίων που έγινε… τετ α τετ
Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη  το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.
Η συνάντηση είχε ξεκινήσει ως «σύσκεψη» με πρόσκληση από τον Πολάκη σε όλους τους υποψηφίους προέδρους, ωστόσο οι Φαραντούρης και Γκλέτσος αρνήθηκαν να παρευρεθούν λόγω του εξωδίκου που είχε στείλει ο κ. Κασσελάκης για την διαρροή του πόθεν έσχες του. Αντιστοίχως, ούτε ο Σωκράτης Φάμελλος παρευρέθηκε καθώς είχε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, που δεν ικανοποιήθηκαν.
Εξερχόμενος των γραφείων της Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν παίρνει πίσω το εξώδικο που απέστειλε, επιχειρώντας να καθησυχάσει τα στελέχη του κόμματος λέγοντας πως «δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες».
Επί της διαδικασίας ο κ. Κασσελάκης είπε πως βρέθηκε χωρίς όρους στην Κουμουνδούρου για να συζητήσει και κάλεσε το κόμμα να διεξάγει ένα συνέδριο για όλους και να γίνει στην ώρα του, χωρίς επιλεκτική μεταχείριση.

Χρειάζεται η παρουσία 148 μελών για να υπάρξει απαρτία – Αν οι υποστηρικτές Κασσελάκη και τα στελέχη του Πολάκη δεν μπουν στην αίθουσα, τότε οι σχεδιασμοί των «87» για διαγραφή Κασσελάκη από τη λίστα των υποψηφίων, ανατρέπεται – Νωρίτερα, ο Κασσελάκης είχε αρνηθεί να πάρει πίσω το εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ

Content snippet: CookieBar