Όλα τα έχουμε δει, αλλά ένα scooter να εκρήγνυται την ώρα της οδήγησης είναι ανατριχιαστικό. Ευτυχώς, ο αναβάτης γλίτωσε.

Τα ηλεκτρικά scooter έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και σταδιακά κερδίζουν την εμπιστοσύνη των αναβατών. Ευτυχώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα φτάνουν μόνο ποιοτικά και ασφαλή ηλεκτρικά δίκυκλα λόγω αυστηρών προδιαγραφών της Ε.Ε. ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει από ότι φαίνεται στην Κίνα.

Κάμερα καταγραφής αυτοκινήτου έπιασε μια κινηματογραφική σκηνή ανατίναξης οχήματος περιμένοντας απλά στο φανάρι. Η σκηνή δείχνει ένα μικρό ηλεκτρικό scooter να επιβραδύνει έχοντας σπίθες στο κάτω μέρος του. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα το scooter πέφτει στη μέση της διασταύρωσης και μια αρκετά μεγάλη έκρηξη το τυλίγει στις φλόγες.

Ευτυχώς, ο αναβάτης είχε γρήγορα αντανακλαστικά και πετάγεται μακριά από το scooter, αλλά δεν απέφυγε τα εγκαύματα στα πόδια, το θώρακα και το πρόσωπο. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο σχετικά γρήγορα και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ωστόσο το scooter καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι λόγοι για την έκρηξη δεν έγιναν γνωστοί αλλά ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως ανάφεραν στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής ότι το scooter ήταν «πειραγμένο» και κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα για ένα τέτοιο scooter.