Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ και, μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, παραμένει πολύ επικίνδυνος, προκαλώντας κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας Σεντ Λούσι, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων, όπως αναφέρεται και σε ξεχωριστή ανακοίνωση των τοπικών αρχών. «Πολλά σπίτια και κτίρια σε όλη την κομητεία Σεντ Λούσι, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Πορτ Σεντ Λούσι, υπέστησαν σοβαρές ζημιές» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Μίλτον έφτασε στη δυτική ακτή της Φλόριντα «κοντά στο Σιέστα Κι στην κομητεία Σεϊρασότα», ανέφερε το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) στην ενημέρωσή του στις 20:30 τοπική ώρα χθες (03:30 ώρα Ελλάδας σήμερα). Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα, πρόσθεσε, προειδοποιώντας για τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.
Κλείσιμο
Η κατάσταση είναι τρομακτική, λέει κάτοικος της Φλόριντα
Την ίδια ώρα, κάτοικος της Φλόριντα είπε ότι ο τυφώνας Μίλτον είναι «ίσως η πιο θορυβώδης και η πιο ισχυρή» καταιγίδα που έχει δει κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων του εκεί.
Ο Phil Peachey, που ζει στο Ορλάντο, τόνισε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «πραγματικά τρομακτική». «Δεν έχω ξαναδεί τα δέντρα να λυγίζουν τόσο πολύ» ανέφερε. 
«Είναι σαν κάτι να έπεσε από τον ουρανό και να ισοπέδωσε σπίτια»

Η κατάσταση είναι τρομακτική, λέει κάτοικος της Φλόριντα – «Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει» – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Content snippet: CookieBar