Ενα βίντεο που κόβει την ανάσα ανήρτησε ο αστροναύτης της NASA Μάθιου Ντόμινικ ο οποίος παρακολούθησε, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,  τον τυφώνα «Milton να στρέφεται προς τον Κόλπο του Μεξικού και τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Timelapse flying by Hurricane Milton today about 2 hours ago. Storm looks bigger but less symmetric than yesterday.1/2000 sec, f8, 14mm, ISO 500, 0.5 sec interval, 30fps pic.twitter.com/XUjQEJPOGg— Matthew Dominick (@dominickmatthew) October 9, 2024

Ο ίδιος σε ανάρτησή του έγραψε: «Αυτή είναι η θέα από το παράθυρο του Dragon Endeavour». Οι εικόνες του τυφώνα είναι εντυπωσιακές.

Ο τυφώνας Milton συνεχίζει να είναι κατηγορίας 1 με ανέμους 144 χλμ/ωρα με κατεύθυνση βορειοανατολική και ταχύτητα 24χλμ/ώρα.

Ο Milton βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

H προειδοποίηση για πλημμύρες παραμένει σε ισχύ στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στις πόλεις Τάμπα, Σεντ Πίτερσμπουργκ και Κλιργουότερ, ανέφερε το κέντρο τυφώνων, με την τελευταία να δέχεται ήδη 422 χιλιοστά βροχής την Τετάρτη.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Εκδόθηκε δεύτερη έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.