Αρκετά τα κενά στις σχολικές μονάδες καταγράφηκαν μετά τις συναντήσεις του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης με τις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου

Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι  συναντήσεις του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπων ΔΣ σχολείων της πόλης με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε,  η Πρωτοβάθμια έχει 27 κενά σε παράλληλη στήριξη, 17 κενά σε νοσηλευτές , κενά σε δασκάλους ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια τα κενά σε εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή στο νομό είναι 80 με πάνω από 1600 ώρες διδασκαλίας χαμένες. Παράλληλα, καταγράφονται ελλείψεις σε παράλληλη στήριξη, βοηθητικό προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές/τριες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών:

Η Ενημέρωση που είχαμε επιβεβαίωσε την τραγική εικόνα που ήρθε σε εμάς από γονείς όλων των βαθμίδων με κενά σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, παράλληλη στήριξη ,ΕΒΠ.

Πιο αναλυτικά , στην Πρωτοβάθμια έχουμε 27 κενά σε παράλληλη στήριξη, 17 κενά σε νοσηλευτές , κενά σε δασκάλους ειδικοτήτων (Αγγλικά, Γερμανικά, Εικαστικά ).

Στη δευτεροβάθμια τα  κενά σε εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή στο νομό είναι 80 με πάνω από 1600 ώρες διδασκαλίας χαμένες. Υπάρχουν ελλείψεις σε παράλληλη στήριξη, βοηθητικό προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές/τριες.

Από πλευράς μας αναφέρθηκαν οι ελλείψεις/κενά που είχαμε ήδη συγκεντρώσει από τους Συλλόγους Γονέων του δήμου μας όπως στο 1o , 4ο,5o  6o, 8o, 9o, 12o δημοτικό, στο δημοτικό και νηπιαγωγείο Απαλού, στο νηπιαγωγείο Άνθειας, στο 2ο Δημοτικό Φερών, στο 3ο Γυμνάσιο  στο Πειραματικό Γυμνάσιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, στο Γυμνάσιο Λύκειο Σαμοθράκης στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε 5ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ, στην παντελή έλλειψη ενισχυτικής διδασκαλίας .

Ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων είναι η κάλυψη κάθε κενού και μάλιστα από το “πρώτο κουδούνι” και όχι 2-3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Η β’ φάση με τους 9000 αναπληρωτές/τριες δεν πρόκειται να καλύψει όλα τα κενά όταν αυτά, παρά τους διορισμούς και την Α’ φάση, είναι ακόμα 18.000 περίπου πανελλαδικά. Επίσης τονίστηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τα παιδιά μας με τη λογική του κόστους γιατί τα παιδιά και οι ανάγκες τους δεν είναι αριθμοί και στατιστικές!

Οι Σύλλογοι Γονέων και όλοι οι γονείς πρέπει να δυναμώσουμε τις απαιτήσεις μας και τις πιέσεις μας για την επίλυση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, ώστε να εξασφαλίζονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, σε ένα πλήρως στελεχωμένο δημόσιο σχολείο. Σε ένα σχολείο που εκτός όλων των παραπάνω προβλημάτων προσπαθεί να διαχειριστεί και τη «φτώχεια» του καθώς η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε στην επιφάνεια τεράστια οικονομικά προβλήματα με διευθυντές/ριες να μην μπορούν να καλύψουν ούτε ένα σεντ από έξοδα του σχολείου γιατί τα ταμεία τους είναι άδεια.

Την Πέμπτη 10/10 στις 14:00 οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών (Α ΕΛΜΕ) θα βρίσκονται σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να δηλώσουν σθεναρά πως η κατάσταση στα σχολεία απαιτεί άμεσα αποφάσεις και δράσεις. Ας ενώσουμε τις φωνές μας. Ας είμαστε εκεί μαζί, εκπαιδευτικοί και γονείς για το σχολείο που  αξίζουν τα παιδιά μας».