Οι γνωστοί – άγνωστοι δολοφόνοι, για ακόμη μία φορά, έριξαν φόλες από τις οποίες βρήκαν το θάνατο ένα ήσυχο σκυλί και μία αλεπού! Εντωμεταξύ, στην Αλεξανδρούπολη πυροβόλησαν και σκότωσαν γατάκι

 Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση εξολόθρευσης αδέσποτων ζώων και στον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πριν λίγες ημέρες, βρήκαν φριχτό θάνατο δύο πολύ αγαπητά σκυλάκια στον οικισμό της Μαϊστρου, από το δηλητήριο που έσπειραν κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι «καλοί άνθρωποι».

Τα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων στην Παλαγία είναι συχνά. Αυτή τη φορά, οι φόλες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αδέσποτου σκύλου και μίας αλεπούς. Κάτοικος του οικισμού που εντόπισε τα δύο ζώα, είπε στη ΓΝΩΜΗ πως ο σκύλος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό και ήσυχο ζώο, ενώ η απώλεια ενός άγριου ζώου, της αλεπούς, προκαλεί οργή, πέρα από θλίψη. Όπως αναφέρει, προφανώς ο στόχος ήταν κάποια σκυλιά της περιοχής, που είναι λιγότερο φιλικά, τα οποία ενδέχεται να δηλητηριάστηκαν κι αυτά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν τον ένοχο ή τους ενόχους και με τη σιωπή τους τον/τους προστατεύουν. Αυτό που θα έπρεπε, ωστόσο, να γνωρίζουν είναι ότι τα συγκεκριμένα,  ιδιαίτερα δραστικά και επικίνδυνα δηλητήρια, δεν κάνουν εξαιρέσεις. Χθες ήταν δύο ζώα, αύριο μπορεί να είναι κάποιο μικρό παιδί που θα αγγίξει ή θα βάλει στο στόμα κάτι που δεν πρέπει. Γι’ αυτό και όποιος γνωρίζει κάτι, θα πρέπει άμεσα να μιλήσει στις αρμόδιες αρχές, ακόμη και ανώνυμα.

Πυροβόλησαν γάτα

Εντωμεταξύ, όπως κατήγγειλε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, άγνωστος πυροβόλησε γάτα, η οποία βρέθηκε τη Δευτέρα σε άσχημη κατάσταση στο κέντρο της πόλης και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο του Δήμου.

«Τραγικό; Άθλιο; Συγκλονιστικό; Αποτρόπαιο; Οι λέξεις έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους. Νεαρό γατάκι, εντός της Αλεξανδρούπολης, προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο επειδή τις τελευταίες μέρες δεν είχε διάθεση για φαγητό και ήταν υποτονικό. Η ακτινογραφία έκρυβε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη: Βλήμα από όπλο! Δυστυχώς, το μπιζουδάκι κατέληξε. Αύριο θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή και καταγγελία στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης για τα περαιτέρω», αναφέρει το Καταφύγιο σε ανάρτησή του.