Νέο επεισόδιο σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να βρίσκεται σε εξέλιξη και το κλίμα να είναι πολεμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των «87», και συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται να έθεσε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Αφορμή για αυτή την κίνηση φαίνεται να στάθηκε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εξώδικο στο κόμμα και απειλεί να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που οι «87» θεωρούν συμπεριφορά που δεν συνάδει με αυτήν ενός μέλους του κόμματος.

Επίσης, θέτουν θέμα για το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράφει ως πρόεδρος το εξώδικο που απέστειλε νωρίτερα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλευρά των «87» εκτιμά ότι με την κίνησή του αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει πως δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος που τον έχουν κηρύξει έκπτωτο.

Ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κατά την συνεδρίαση προσανατολίζονται στην ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη είπε μεταξύ άλλων:

«Το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ που οφείλουν να το παραλάβουν από το κόμμα όλα τα μέλη του οργάνου. Να γίνει έκτακτη σύγκληση του οργάνου με θέμα το πώς απαντάμε σε αυτό.

Έθεσα το ερώτημα στη Θεοδώρα Τζάκρη, αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε τον φάκελο, με δεδομένο ότι δεν είχε την υπογραφή του και την ώρα που οι συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρο. Μου είπε “δεν σου απαντώ”.

Σήμερα στο εξώδικο υπογράφει ως Πρόεδρος του κόμματος και μέσα γράφει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα κατέθεσε υποψηφιότητα.

Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος κόμματος να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, να απειλεί ότι θα στείλει τον εισαγγελέα στο κόμμα που θέλει να ηγηθεί. Απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στο κόμμα;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα, θέτοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι διέρρευσε το πόθεν έσχες που κατέθεσε, στο πλαίσιο του φακέλου της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Το πόθεν έσχες του διέρρευσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία το δημοσίευσε.

Η πλευρά Κασσελάκη ζητάει την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και τη διεξαγωγή έρευνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως θέμα παραίτησης της Ράνιας Σβίγκου έθεσε στην Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη, που εκπροσωπεί την πλευρά Κασσελάκη.

«Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα του πόθεν έσχες. Είχε υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κ. Κασσελάκη και να τα αναρτήσει ταυτόχρονα με όλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λειτούργησε ως θεσμός, αλλά ως κομματάρχης.

Είναι άλλο πράγμα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και άλλο πράγμα η ταυτόχρονη ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων. Η κ. Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος» φέρεται να είπε κυρία Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Πολάκης: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής υποψήφιου προέδρου, να πάρει πίσω το εξώδικο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά δεν νοείται να τίθεται θέμα διαγραφής υποψήφιου προέδρου.